(päivitetty 20.12.2021)

Tältä sivulta löydät kootusti voimassa olevat toimintaohjeet Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmiin liittyen.

Opetushallitus ei voi antaa yleisohjeita kansainvälisen toiminnan aloittamisen suhteen Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien puolesta. Ohjelmien sääntöihin perustuvaa hallinnollista estettä fyysisen kansainvälisen liikkuvuuden aloittamiselle ei ole, jos liikkuvuusjakson toteuttaminen on lähettävälle ja vastaanottavalle organisaatiolle mahdollista ja epidemiatilanne sen sallii. Tärkeää on tarkistaa mahdolliset matkustusrajoitukset ja maahantulo-ohjeistukset sekä huolehtia toimintaan liittyvistä vakuutuksista ja varmistaa niiden kattavuus. 

Suosittelemme seuraamaan viranomaisohjeita ja olemaan yhteydessä yhteistyökumppaneihin. 

Suomeen saapuvien osalta kehotamme huomioimaan erityisesti Rajavartiolaitoksen ohjeet. Kannattaa huomioida, että tartuntatautilain mukaiset velvoitteet koskevat kaikkia Suomeen saapuvia lähtömaasta riippumatta. 

Viranomaisten päivittyvät ohjeistukset Suomen koronatilanteesta ja maahantulorajoituksista: 

Suomesta ulkomaille matkustamisen osalta kannattaa tutustua ReopenEU-sivustoon, josta löydät ajantasaista tietoa eri Euroopan maiden koronatoimenpiteistä kuten matkustajien karanteeni- ja testausvaatimuksista. 

Katso myös Opetushallituksen korona-aiheiset Usein kysytyt kysymykset: