Lyhytkestoiset liikkuvuushankkeet (KA122-ADU)
Liikkuvuushankkeet kehittävät aikuisen oppimisen parissa toimivan henkilöstön ammattitaitoa ja antavat aikuisille oppijoille mahdollisuuden kansainvälistyä autenttisessa ympäristössä. Henkilökunta voi osallistua kurssille tai job shadowing- tai opetusjaksolle ulkomailla. Oppijan tulee olla organisaation/oppilaitoksen rekisteröityneenä opiskelijana tai muuten aktiivisesti mukana sen toiminnassa. Liikkujille, jotka ovat muita heikommassa asemassa, on myös tarjolla osallisuustukea, jota haetaan hankkeen hakuvaiheessa.
Haet rahoitusta hankkeelle Opetushallituksesta.
Yhteistyöhankkeet (KA210-ADU, KA220-ADU)
Yhteistyöhankkeissa organisaatiosi voi kehittää aikuiskoulutusta eurooppalaisten kumppanien kanssa. Yhteistyöhankkeet on sijoitettu avaintoimeen 2 (KA2). Haet rahoitusta hankkeelle Opetushallituksesta.
Organisaatiosi yhteistyöhanke voi olla pienimuotoinen kumppanuushanke (KA210), joka keskittyy hyvien käytänteiden vaihtamiseen. Tässä hankemuodossa voit lähteä yhteistyöhön minimissään yhden toisesta ohjelmamaasta tulevan partnerin kanssa. Hankkeiden kesto on 6–24 kk.
Organisaatiosi hanke voi olla myös laajempi kumppanuushanke (KA220), jossa kehitetään konkreettisia tuotteita kuten vaikkapa yhteisiä opintokokonaisuuksia ja opetusmateriaalia. Partneriryhmässä on vähintään 3 organisaatiota 3 ohjelmamaasta. Hankkeiden kesto on 12–36 kk.
Hankkeisiin voivat osallistua niin aikuiskoulutushenkilöstö kuin aikuisopiskelijatkin hankkeen luonteesta ja tavoitteista riippuen.
Yhteistyö ohjelmamaiden ulkopuolella on mahdollista, jos se on hankkeen tavoitteiden kannalta perusteltua tai jos se tuo hankkeeseen tarvittavaa osaamista.
Tarkista mitkä maat ovat mukana Erasmus+ -ohjelmassa ja siirry suunnittelemaan hanketta!
Akkreditointi aikuiskoulutusorganisaatioille
Aikuiskoulutusorganisaatiot voivat siirtyä yksittäisistä hankkeista kohti suunnitelmallisempaa, monivuotista ja strategisempaa kansainvälisyystoimintaa hakemalla omalle organisaatiolle Erasmus+ akkreditointia.
Akkreditointi edellyttää osallistuvilta organisaatioilta kansainvälisen toiminnan ja liikkuvuuden strategista suunnitelmaa (Erasmus Plan), jossa määritellään pitkän tähtäimen kehittämistavoitteet. Liikkuvuuksissa on huomioitava Erasmus-laatukriteeristö, joka on osa hakemusta. Se sisältää eri aihealueita kuten mm. hankehallinto, tuki osallistujille, tavoitellut oppimistulokset, vaikutukset organisaatioon ja kokemusten jako.
Akkreditointihaku on auki kerran vuodessa ja akkreditointi myönnetään aina organisaatiolle ohjelmakauden loppuun asti. Akkreditointi mahdollistaa vuosittaisen rahoituksen kevennetyllä hakumenettelyllä keväästä 2021 lähtien koko seitsenvuotisen ohjelmakauden ajan.