Uudella European School Education Platform -alustalla, jossa eTwinning sijaitsee, käytetään EU Login -tunnusta, joka on Euroopan komission käyttäjien todennuspalvelu. Sen avulla todennetut käyttäjät voivat käyttää useita komission verkkopalveluja yhdellä sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Seuraamalla alla esitettyjä ohjeita pääset rekisteröitymään eTwinning-käyttäjäksi. Huomaa, että jos olet käyttänyt vanhaa alustaa, sinun tulee käyttää rekisteröitymisessä samaa sähköpostiosoitetta kuin vanhalla eTwinning-alustalla (etwinning.net).
Kannettava tietokone

1. Siirry European School Education Platform -alustalle osoitteesta:

ja valitse Create account sivun oikeasta yläkulmasta.

  • Jos sinulla ei ole EU-login –tiliä, luo ensin EU-login -tili. Huom! Sinun tulee käyttää samaa sähköpostiosoitetta uudessa EU Login -tilissä, kuin vanhan eTwinning-net -alustan käyttäjätilissä. Näin tietosi synkronoituvat vanhalta alustalta uuteen. Tarkemmat ohjeet EU Login -tilin luomiseen löydät tämän sivun alareunasta liitetiedostona.
  • Jos sinulla on jo EU-login –tili, voit valita: Register on this platform with EU-login. Huom! Sinulla tulee olla käytössä sama sähköpostiosoite EU Login -tilissä, kuin vanhan eTwinning-net -alustan käyttäjätilissä. Näin tietosi synkronoituvat vanhalta alustalta uuteen.

 

2. Jatka rekisteröitymiseen klikkaamalla "Register on this platform with EU-login".

 

3. Seuraa ohjeita ja syötä vaadittavat tiedot. Valitse rooliksi "Teacher".

 

4. Kun ruudulle ilmestyy ponnahdusikkuna, jossa lukee "You are eligible to join eTwinning", valitse "Join eTwinning".

Vain varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitosten henkilökunta ja opettajankouluttajat voivat liittyä eTwinningiinJos et kuulu ko. ryhmään, voit liittyä vain European School Education Platformalustalle, jossa pääset koulutuksiin ja verkostoitumaan, mutta et eTwinningin yhteistyöosioihin.

 

5. Täytä lomakkeeseen opettamasi aineet, oppilaiden ikä ja muut tiedot.

Valitse "Available for eTwinning project", jotta sinut voidaan kutsua projekteihin ja voit perustaa projekteja.

 

6. Etsi organisaatiosi valikosta.

eTwinningiin hyväksymistä varten on tärkeää, että rekisteröit itsesi organisaatioosi. Etsi maa, Suomi, sitten organisaatiosi ja klikkaa sitä valikossaJos organisaatiotasi ei löydy, voit valita Register new organisation. Aseta uuden koulun statukseksi school. Varmista, ettet luo turhaan uutta organisaatiota.

Tarkista eTwinningin Networking -osiosta (sivun yläpalkissa Networking --> Schools & Organisations), onko oppilaitoksesi jo rekisteröity eTwinningiin, jotta et luo tuplaprofiilia oppilaitokselle. Jos olet epävarma, mihin kouluun sinun tulisi liittyä, olethan yhteydessä etwinning [at] oph.fi.

 

7. Viimeistele eTwinning-profiilisi, lisää kuva ja kuvaus.

Lataa kuva ja kerro ammatillisesta taustastasi, mielellään englanniksi tai kielellä, jolla haluat työskennellä muiden kanssa (esimerkiksi opettamallasi vieraalla kielellä).

 

8. Saat vahvistuksen tilin rekisteröimisestä.

Suomen eTwinning-tukipalvelu hyväksyy rekisteröitymisesi tai lähettää sinulle sähköpostia, jos rekisteröitymisessä on epäselvyyksiä.

 

9. Onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen pääset verkostoitumaan muiden eTwinning-käyttäjien kanssa ja luomaan projekteja eTwinning-osiossa.

Liitteet