Pohjolan ja Baltian kulttuurit, arvot, elintavat, kielet ja luonto tulevat tutuksi ja samalla kehität organisaatiosi opetusta ja toimintakulttuuria sekä omaa että oppilaitesi osaamista.
Pohjolan ja Baltian kulttuurit, arvot, elintavat, kielet ja luonto tulevat tutuksi ja samalla kehität organisaatiosi opetusta ja toimintakulttuuria sekä omaa että oppilaitesi osaamista.
Hyväksy analytiikkaevästeet katsellaksesi upotettua YouTube-videota
Nordplus Junior on
Yhteistyöhön osallistuvat oppilaat, opettajat, opetushenkilöstöön kuuluvat sekä mahdollisesti muut yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen parissa toimivat tahot.
Ohjelman eri toiminnot ja osallistujat määrittävät minkälaisin keinoin opetusta ja oppimista edistetään. Ohjelmasta tuetaan 1–2-vuotisia hankkeita.
Ohjelman vuosittainen budjetti on noin 3 miljoonaa euroa.
Valmisteleviin vierailuihin, luokkavaihtoihin, opintovierailuihin, opettajien ja muun opetushenkilöstön vaihtoihin. Luokkavaihtoihin voi myös sisällyttää pidempikestoisia oppilasvaihtoja ja harjoittelua (TET-jaksoja ja työssäoppimista).
Kehittämishankkeissa voit esim. kehittää ja parantaa pedagogisia menetelmiä ja opetussuunnitelmia, työskennellä laadunvarmistuksen parissa ja levittää hyviä käytäntöjä.
Samassa hakemuksessa voit yhdistellä eri hanketyyppejä. Voit esimerkiksi hakea sekä kehittämishanketta että luokkavaihtoa.
Tukea haetaan yhteisellä hakemuksella joko koordinaattorin tai partnerin roolissa.
Koordinaattori on se koulu joka lähettää yhteisen hakemuksenne, ja jolle tuki maksetaan. Koordinoiva koulu jakaa tuen muille mukana oleville kouluille ja organisaatioille. Koordinaattori vastaa myös loppuraportoinnista.
Partnereita ovat kaikki muut hankkeeseen osallistuvat koulut ja organisaatiot.
Löytäessänne partnerit hankkeellenne voitte hakea tukea valmistelevaan vierailuun. Vierailu mahdollistaa yhteistyöstä sopimisen ja hankesuunnitelman sekä hakemuksen laatimisen yhdessä partnerikoulun tai organisaation kanssa.
Opintovierailun tuella koulut ja koulutuksen järjestäjät voivat toteuttaa vierailun toiseen kouluun, oppilaitokseen, virastoon, tutkimuslaitokseen tai yritykseen. Vierailun tulee kartuttaa osaamista, kokemusta sekä tuoda uusia näkökulmia omalle alalle. Sen tulee kytkeytyä strategiseen kehittämistyöhön ja olla oppilaiden eduksi. Opintovierailu on hyvä ensimmäinen askel tulevalle Nordplus Junior -hankkeelle. Opettajat, koulun johto sekä muu opetushenkilöstö sekä opetustoimen henkilöstö voivat osallistua.
Löydä tuetut hankkeet hakusanoilla ja kriteereillä projektitietokannasta. Voit myös lukea kiinnostavia artikkeleita niistä.
Suomalaisilla oppilaitoksilla on myös omia hankesivustoja, joihin kannattaa tutustua.
Nordplusonline.org -sivulta löydät muun muassa apua partnerinhakuun, ohjelman käsikirjan, Espresso-hakujärjestelmän sekä Espresso-manuaalin.
Seuraa tiedotustamme kv.yleissivistävä-sähköpostilistalta – kierrämme tiedotustilaisuuksissa ympäri Suomea yhdessä Erasmus+ -ohjelman kanssa ja pidämme webinaareja kiinnostuneille.
Nordplus kansallinen toimisto on apunasi.
Seuraava hakuaika päättyy 3.2.2025. Päätökset lähetetään hakijoille viimeistään toukokuun alussa. Valmistelevien vierailujen sekä opintovierailujen haku päättyy vuosittain 1.10.