Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan siihen, miten koulu voisi paremmin ottaa huomioon lasten ja nuorten erilaiset lähtökohdat ja varmistaa tasa-arvoiset mahdollisuudet oppia.

Tasa-arvoinen peruskoulu – mikä sitä haastaa? -avausjakson vieraina ovat pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja professori emeritus Jouni Välijärvi, joka on pitkän linjan Pisa-tutkija. Sarjaa juontaa Pia Kola-Torvinen. Tulevissa jaksoissa vierailee lisää koulutuksen parissa työskenteleviä johtajia, opettajia, rehtoreita ja kokeilijoita.

Kuuntele ensimmäinen jakso Tasa-arvoinen peruskoulu – mikä sitä haastaa? Spotifyissa, jos sinulla on jo tili. Tai kuuntele jakso Spotifyissa ilman kirjautumista tästä. Jakso löytyy myös Applen podcasteista. Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein.

Intohimona oppiminen! – podcast-sarjan ytimessä ovat kysymykset yhdenvertaisista mahdollisuuksista oppia – miten huolehdimme siitä, että jokaisella oppilaalla on hyvät mahdollisuudet oppia ja löytää omat vahvuutensa? Intohimona oppiminen -podcast tarjoaa tietoa, tukea ja inspiraatiota koulutusalan ammattilaisille.