Suomalainen opetus on hyvällä tasolla, mutta muuttuvassa maailmassa oppimisen ja koulun on uudistuttava. Voisiko kokeileva kehittäminen olla uudenlainen tapa tehdä koulutyötä? Millaisia oppeja kokeiluohjelmista on saatu? Pia Kola-Torvisen kanssa keskustelemassa Valpuri Kurppa Kokeilukeskuksesta, Suvi Koivumäki ja Pirkko-Liisa Aatola Nokian kaupungilta.

Kokeilukeskuksella on kaksi tuettua ohjelmamuotoista kokeilevan kehittämisen polkua valtionavusteisille hankkeille: #Paraskoulu-kiihdyttämö ja Kokeiluohjelma, jossa Nokian tiimi on mukana.

Nokialla on Pirkko-Liisa Aatolan ja Suvi Koivumäen kokemusten mukaan päästy kohti laadullisempaa kehittämistä, ja kokeilujen aikana saatu vertaistuki, työkalut ja sparraus on koettu hyödyllisinä. Ajatus siitä, että hankkeen alussa ei voida, eikä tarvitse vielä tietää kaikkia tekoja ja ratkaisuja, mitä kahden vuoden aikana pitää tehdä, on heidän mielestään rohkaiseva.

Uusimmassa podcast-jaksossamme Suvi Koivumäki ja Pirkko-Liisa Aatola kertovat siitä miten oppilasagenttitoiminta opetussuunnitelman rantauttamiseksi ja laaja-alaisen osaamisen lisäämiseksi on saatu kokeilujen avulla pyörimään.

Kuuntele jakso Kuinka kokeilemalla tehdään kaikille hyvää koulua?  Spotifyissa, jos sinulla on jo tili. Tai kuuntele jakso Spotifyissa ilman kirjautumista tästä. Se löytyy myös Applen podcasteista. Uusi jakso ilmestyy noin kahden viikon välein. Tulevissa jaksoissa vierailee lisää koulutuksen parissa työskenteleviä johtajia, opettajia ja kokeilijoita.

Intohimona oppiminen! – podcast-sarjan ytimessä ovat kysymykset yhdenvertaisista mahdollisuuksista oppia – miten huolehdimme siitä, että jokaisella oppilaalla on hyvät mahdollisuudet oppia ja löytää omat vahvuutensa? Intohimona oppiminen -podcast tarjoaa tietoa, tukea ja inspiraatiota koulutusalan ammattilaisille.