-
Miten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistetään toimipaikassanne?
-
Millaista osaamista henkilöstöllä on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioissa? Millaista tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvää koulutusta henkilökunta kaipaa?
-
Minkälaisia sanoja ja käsitteitä työyhteisössä käytetään? Miten puhutaan ihmisistä yleensä? Huoltajista? Puhutaanko kaikista ihmisistä kunnioittavasti?
-
Näkyykö moninaisuus henkilöstössä? Ohjaako sukupuoli tai muut ominaisuudet työtehtäviä ja odotuksia kyvyistä? Miten kaikki otetaan osaksi työyhteisöä?
-
Kenen vastuulla tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö on? Miten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa työstetään työyhteisössä? Miten suunnitelmassa kirjatut asiat toteutuvat arjen käytännöissä?
-
Miten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö näkyy jokapäiväisessä varhaiskasvatuksen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa?
-
Miten varhaiskasvatuksessa toimitaan häirinnän ehkäisemiseksi?
-
Onko kehitetty yhteisiä toimintatapoja esimerkiksi tilanteisiin, joissa on ristiriitaisia ajatuksia toimintatavoista huoltajien kanssa tai henkilöstön kesken?
-
Millaista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioihin liittyvää tukea henkilöstö kaipaa johtajalta?
-
Millainen keskustelukulttuuri työyhteisössä vallitsee tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön osalta?
-
Millainen ymmärrys sinulla on ihmisten elämästä, jotka rikkovat normeja tai joilla on eri lähtökohdat kuin sinulla? Millä tavoilla yrität ymmärtää toisten asemaa ja elämää?
-
Miten toimitaan, jos tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö herättää tunteita henkilöstössä?
-
Miten uudet työntekijät otetaan mukaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön?