Kouluja ja oppilaitoksia kannustetaan huomioimaan Kansallinen veteraanipäivä opetuksessaan. Oppilaiden kanssa voidaan pitää teema-aiheisia oppitunteja, näyttelyitä, juhlatilaisuuksia ja toiminnallisia tapahtumia sekä katsoa teemaan liittyviä elokuvia. Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen edustajat tulevat mielellään kouluihin puhujiksi tai haastateltaviksi.
Kuvituskuvassa kädet, jotka kättelevät

Kansallista veteraanipäivää vietetään huhtikuun 27. päivänä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Sotiemme veteraanien juhlapäiväksi otettua Lapin sodan päättymispäivää on vietetty vuodesta 1987 lähtien Kansallisena veteraanipäivänä. Juhlapäivää kunnioitetaan juhlaliputuksella ja elossa olevien sotaveteraanien muistamisella.

Kunnissa vietetään juhlatilaisuuksia, joita veteraanijärjestöt järjestävät yhteistyössä koulujen, seurakuntien, puolustusvoimien, kansalais- ja maanpuolustusjärjestöjen, nuorisojärjestöjen ja muiden tahojen kanssa. Joka vuosi järjestetään myös yksi valtakunnallinen päätapahtuma. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään Vaasassa, ja sitä voi myös seurata suorana verkossa.