Tämä osio koostuu Merilahden koulun oppilaiden piirtämistä monikielisistä värityskuvista ja niihin liittyvistä sanastoista sekä ohjeista, joiden avulla voitte itse tehdä monikielisiä värityskuvia.

Voitte tulostaa ja värittää valmiita kuvia ja tarkastella eri kielten sanoja. Kuka osaa ääntää sanat? Mitä ne tarkoittavat?

Jos haluatte tehdä itse värityskuvia, pääsette alkuun vaikka näin:

  1. Tehkää mallikuva taululle: Sopikaa jokin yhteinen mukava paikka (metsä, ranta?), johon kuva sijoittuu. Piirtäkää ympäristöä ja hahmoja. Mitä hahmot sanovat toisilleen? Tehkää puhekuplia! Miettikää kuvan sanoja eri kielillä ja kirjottakaa niitä kuvaan.
  2. Toteuttakaa sama pari- tai yksilötyönä.
  3. Tehtävä tehdään yhdessä parin kanssa. Valittu ympäristö ja siihen kuuluvat hahmot, puhekuplat ja sanat piirretään A3- kokoisella paperille, vaikka ensin lyijykynällä hahmotellen. Sen jälkeen piirrokset ja tekstit vahvistetaan tussikynällä. Kaikki syntyneet sivut voi kasata ja nitoa yhteen luokan omaksi värityskirjaksi.

Lataa ja tulosta koko kuvasetti alta (tiedosto on suurikokoinen):

Liite

Lataa värityskirjan sanasto alta:

Liite

Voit myös selailla kuvia yksittäin alla. Avaa kuva uuteen ikkunaan tai lataa se tietokonellesi nähdäksesi sen suurempana ja tulostaaksesi sen.