Nollapäästöpäivää vietetään Suomen kouluissa jälleen syyskuussa. Tältä sivulta löytyy materiaaleja teemapäivän viettoon.
Karttapallo

Ilmastonmuutos on yksi yhteiskuntamme merkittävimmistä ratkaisuja kaipaavista ongelmista. Kuluttajien tekemät valinnat ovat merkittävässä osassa, kun ongelmaa ratkaistaan. Kansainvälisen Nollapäästöpäivän 21.9. tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Nollapäästöpäivänä koulussa voi käsitellä ilmastonmuutosta ja kuluttajien mahdollisuuksia vähentää omia päästöjään. Viikon 38 aikana voi muutoinkin kiinnittää huomiota esimerkiksi asumisen energiatehokkuuteen, ilmastomyönteiseen ruokaan, puhtaaseen liikenteeseen, ilmastomyönteisiin hankintoihin ja kiertotalouteen. Kouluissa voidaan tarjota Nollapäästöpäivänä kasvisruokaa tai muutoin vähän päästöjä aiheuttavaa ruokaa. Tätä tukemaan voi ruokalan seinälle tulostaa posterit ilmastoystävällisistä ruokavalinnoista ja ruuan päästövaikutuksista.

Osallistu keskusteluun ja jaa luokkasi kokemukset sosiaalisessa mediassa #nollapäästöpäivä #zeroemissionsday.

Lisätietoa Nollapäästöpäivästä Lasten ja Nuorten säätiön sivuilla.