Oppilaitokset ja korkeakoulut tukevat opiskelijoiden kansainvälistymistä, myöntävät Europassin asiakirjoja ja ohjaavat opiskelijoita Europassin käytössä.

Europassi ja oppilaitokset

Oppilaitosten näkökulmasta erityisesti tutkintotodistusten liitteet ja liikkuvuustodistus ovat Europassin tärkeimmät elementit. Europassin asiakirjat ja niissä ohjeistaminen tuovat opetukseen konkreettisen kansainvälisen ulottuvuuden, josta on hyöytä valmistuneille eurooppalaisille työ- ja koulutusmarkkinoilla.

Europassin uudet ominaisuudet auttavat valmistuneita tarkastelemaan ja suunnittelemaan kehitystään. Oppilaitokset voivat ohjata opiskelijat ja valmistuneet Europassin pariin, jotta he voivat aloittaa urapolkunsa ja jatkokouluttautumisensa suunnittelun varhaisessa vaiheessa.

Opetushallitus toimii Suomen Europassi-keskuksena ja tukee tässä asemassa oppilaitoksia ja korkeakouluja Europassiin liittyvissä asioissa.

 

Europass-liikkuvuustodistus

Europass-liikkuvuustodistus on asiakirja, johon merkitään ajanjaksot, jotka henkilö on viettänyt oppimistarkoituksessa toisessa Euroopan valtiossa.

Lisätietoja saa Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Ammatillisen tutkintotodistuksen liite

Ammatillisen tutkintotodistuksen Europass-liite (Certificate Supplement) antaa perustietoa suoritetusta koulutuksesta sekä sen antamasta ammattipätevyydestä ja osaamisesta.

Lisätietoja saa Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Korkeakoulututkintotodistuksen liite

Korkeakoulutkinnon tutkintotodistuksen Europass-liite (Diploma Supplement) antaa lisätietoja suoritetusta tutkinnosta, sen myöntäneestä oppilaitoksesta sekä koulutusjärjestelmästä maassa, jossa tutkintotodistus on myönnetty.

Lisätietoja saa Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Tietoa liitteiden ja todistusten myöntämisestä saa täältä.

 

Materiaalia opetuskäyttöön

Lataa tältä sivulta materiaali opastuksen, opetuksen ja neuvonnan tueksi.

Liity Europassin sähköpostilistalle - ja pysy ajan tasalla Europassista.  

 

Europassin etusivulle

Liitteet