Värit

s. 73 Värit

Sivulla on sanastoharjoitus, jossa opetellaan värit. Perusvärien lisäksi opetellaan sanat vaalea ja tumma, esimerkiksi vaaleansininen ja tummansininen, vaaleanvihreä ja tummanvihreä.
Hedelmä- ja ruokasanat on hyvä kerrata värien opettelun yhteydessä. Niiden kuvista voidaan kirjoittaa esimerkiksi lauseita, kuten: ”omena on punainen”, ”sitruuna on keltainen”, ”salaatti on vihreä” jne.

s. 74–75 Väritä.

Luetaan lauseet ja opiskelija värittää vaatteet tekstin mukaisesti.

s. 76 Lue.

Sanastoharjoituksessa opetellaan tai kerrataan viikonpäivien nimet. Luetaan teksti ja kirjoitetaan se vihkoon.
Kirjoita lauseet loppuun.
Opetellaan käsitteet eilen, tänään, huomenna, ylihuomenna ja toissa päivänä. Täydennetään lauseet ja kirjoitetaan ne vihkoon.
Tämän harjoituksen voi tehdä useamman kerran eri viikonpäivinä, niin saadaan enemmän harjoitusta ja erilaisia vastauksia.

s. 78 Kirjoita isoilla kirjaimilla.

Opiskelija lukee sanat ja kirjoittaa ne isoilla kirjaimilla. Näin varmistetaan, että opiskelija muistaa suuraakkosten ja pienaakkosten vastaavuuden.

s. 79 Kuuntele ja kirjoita m tai mm.

Opettaja sanelee sanat ja opiskelija kirjoittaa viivalle yhden tai kaksi m-kirjainta.

mummo omena
loma lämmin
lammas tomaatti
kumi asema
ammatti kuume
hame gramma
tammikuu ymmärtää
aamu sammuttaa
hammas lumi


Harjoituksen voi tehdä myös niin, että opiskelija kirjoittaa sanan ilman sanelua. Kun tehtävä on valmis, sanat luetaan ja kirjoitetaan vihkoon.

s. 80 Lue ja vertaa.

Sivulla on sama sana kirjoitettu isoilla ja pienillä kirjaimilla, jotta opiskelija voi kerrata suuraakkosten ja pienaakkosten vastaavuutta.

s. 81 Kirjoita pienillä kirjaimilla.

Tehtävässä kirjoitetaan sama sana pienillä kirjaimilla ja siten jatketaan suuraakkosten ja pienaakkosten vastaavuuden harjoittelua.