Myrsky tyyntyy

Luvun tavoitteet ja sisällöt

Oppilas tuntee myrskyn tyynnyttämiseen liittyvän ihmeen. Hän osaa kertoa, millaisia tunnetiloja opetuslapsilla oli kertomuksessa.

Käsitteet

Genesaret, ihme

Lisätietoa opettajalle

Genesaretinjärvellä myrsky saattaa yllättää nopeasti. Kun tuuli pääsee puhaltamaan vuorien lomasta, se saattaa nostattaa korkeat aallot.

Vinkkejä sisällön käsittelyyn

Myrsky voi olla pelottava asia. Oppilaiden kanssa voi miettiä, mitkä asiat myrskyssä pelottavat. Onko eri asia pelätä ulkona kuin sisällä? Voiko ihminen hallita myrskyä, esimerkiksi pysäyttämällä sen? Voiko myrskyyn valmistautua jotenkin? Oppilaita voi ohjata kertomaan kokemuksistaan myrskystä ja pohtimaan, miltä myrskyn lähestyminen on mahtanut tuntua pienessä veneessä olleista opetuslapsista.

Internetistä voi katsoa kuvia Genesaretinjärvestä ja sitä ympäröivistä vuorista. Samoin Genesaretin sijainnin voi katsoa kartalta.

Opetuslapset olivat todistaneet aiempia Jeesuksen ihmeitä, mutta myrskyn tyyntyminen sai heidät pelästymään. Miksi? Oliko luonnonvoimien hallinta osoitus siitä, että Jeesus oli Jumalan poika?

Kuvatehtävät

Katso kuvaa sivulla 57. Pohdi, mitä Jeesus ja opetuslapset puhuivat keskenään veneessä. Millä sanoilla kuvailisit sitä, kuinka myrsky vaikuttaa veneen liikkeisiin?

Katso kuvaa sivulla 58. Kuvassa vene seilaa tyynellä Genesaretinjärvellä. Mikä voisi aiheuttaa sen, että tuuli nostattaa kovan myrskyn?

Verkkotehtävät

Tulostettavat tehtävät

Liite