12. Bien-être et recettes

Tiivistelmä

•    Unité 12 alkaa kehonosien harjoittelulla s. 116.

•    S. 117 harjoitellaan kertomaan, mihin sattuu.

•    Lyhyt kappaleteksti s. 118 pohjustaa seuraavan aukeaman reseptitekstejä. Ne voivat toimia keskustelun pohjana ranskalaiselle ruokakulttuurille, jonka eri osa-alueita voi ryhmän mielenkiinnon mukaan tutkia tarkemmin (esim. projektityö).

•    Unité 12:ssa sanasto jakautuu poikkeuksellisesti kahteen eri kohtaan: ravintolapäivätekstin sanasto on s. 119 ja reseptiaukeaman sanasto s. 122–123.

•    Harjoituskirjassa opetellaan käyttämään imperatiivia s. 170–173.

•    Tekstiosion perään tutustutaan Marokkoon ja soukeihin ruokateemaa sivuten s. 124–125.

•    Unité 12:n lopuksi oppikirjassa on unitét 10–12 kertaava noppapeli.