Cometa 1

Cometa 1 on alakoulun A-espanjan oppimateriaali. Se on alun perin suunniteltu A1- ja A2-espanjaan ja aloitettavaksi 3. tai 4. luokalta. Uuden opetussuunnitelman mukaisesti A1-kieli aloitetaan jatkossa jo 1. luokalta, johon Cometa 1 ei siis sovi. Sitä voi kuitenkin hyödyntää jo kuvasanastojen ja perusfraasien osalta 2. luokalla. Täysipainoisesti Cometa 1 -oppimateriaalin käyttö kannattaa edelleenkin aloittaa 3. luokalta.

A2-espanja alkaa useimmissa kunnissa toistaiseksi 4. vuosiluokalla. Tällöin Cometa 1 kattaa koko 4. luokan ja 5. luokan syksyn opetuksen.  Cometa 2 kattaa 5. luokan kevään ja koko 6. luokan. Mikäli Cometa 2-oppikirjan asioita ei ehdi opiskella 6. luokan loppuun mennessä, on hyvä tietää, että Opetushallituksen kustantamassa yläkoulun A-espanjan Estrellas 1 -oppikirjan alussa on vahva kertaus perusasioista.

Opettajan aineiston lisämateriaalissa on sekä kertaavia tehtäviä että ylöspäin eriyttävää materiaalia. Tulostettavien liitteiden harjoitukset on jaettu kolmeen eri vaikeusasteeseen. Helpoimmat harjoitukset on merkitty yhdellä tähdellä, keskitasoiset kahdella ja haastavimmat kolmella tähdellä. Haastavimmissa harjoituksissa on välillä sanoja ja rakenteita, joita ei välttämättä ole harjoiteltu.

Oppimateriaaliin liittyvät maksuttomat digiharjoitukset ovat käytettävissä 30.6.2024 saakka. Sen jälkeen teknisesti vanhentuneet digiharjoitukset poistetaan käytöstä.

OPH Oppimateriaalit tuottaa tilalle vastaavat maksulliset digiharjoitukset. Tarkemmat tiedot päivittyvät tälle sivulle.