Isällä on kiire

Jakson ensimmäisessä kappaleessa tutustutaan 2-luokkalaiseen Puolukka-tyttöön ja hänen vanhempiinsa. Puolukan vanhemmat ovat kiireisiä ja hän keskustelee vanhempiensa kanssa lähinnä puhelimen välityksellä. Tyttö haluaisi itselleen lemmikkieläimen, esim. marsun, seuraksi.

Kappale koostuu tekstikirjassa olevasta johdannosta ja äänitteeltä kuunneltavasta tekstistä. Se on isän ja Puolukan käymä puhelinkeskustelu. Sanasalaatti-tehtävässä kerrataan ja opitaan lemmikkieläimiä. Sanalaatikon sanat on tarkoitettu oppilaalle, joka on lukutaidoltaan vielä sanatasolla. Kielitiedon asioista otetaan esille virke/lause, tässä vaiheessa lähinnä tutkien kuuntelu- ja kirjoitettua tekstiä (missä menee virkkeen raja; mikä on kokonainen asia, joka siinä ilmaistaan).

Tunnilla voisi keskustella elämänmenosta ennen ja nyt, maalla ja kaupungissa, ehkä myös entisessä (vanhempien) kotimaassa ja Suomessa. Mitä lapset tekevät perheensä kanssa vapaa-ajalla? Ovatko vanhempien työpäivät pitkiä? Ovatko lapset isovanhempiensa kanssa? jne.