Pelistä pois

Tässä jaksossa käsitellään liikuntaa ja liikuntaharrastuksia, opetellaan liikuntatunneilla tarvittavaa sanastoa sekä keskustellaan yleensäkin harrastuksista ja ryhmässä toimimisesta. Katse suunnataan jo kesälomaan ja lisääntyvään vapaa-aikaan: mitä kivaa tekemistä keksitään loma-ajaksi.

Pitempi tekstilainaus on otettu Sampo Katajan helppolukuisessa Werneri-sarjassa julkaistusta kirjasta Pab-lon pot-ku. Kirja on tavutettu, joten jos jonkun oppilaan lukutaito on vielä heikko, hänelle voisi antaa kesälukemiseksi Pablon tarinan tai muita Werneri-sarjan kirjoja.

Tässä jaksossa tutustutaan päiväkirjaan tekstilajina. Oppilaat kirjoittavat omia päiväkirjatekstejä ja kirjeitä. Oppilaat voivat kirjata lukemiaan kirjoja lukupäiväkirjaan tai liikkumistaan liikuntapäiväkirjaan.

Kielitiedon asiana tulee käskylause. Tutkitaan, millaisia käskyjä valmentaja antaa junioripelaajille ja millaisia ohjeita opettaja antaa liikuntatunnilla. Kirjoitetaan myös itse ohjeita liikuntatuntia varten.

Jaksossa kerrataan kirjallisuuden peruspalikoita: kirjan henkilöt, tapahtumapaikat ja juoni. Oppilaita innostetaan lukemaan myös kesätauon aikana.

Vain Kielikarhu-oppikirjasarjan käyttöön Pelistä pois