Avaruusprinsessa

Kappaleessa Barbi haluaa liittyä mukaan leikkiin. Turpo on hyvin ihastunut Barbiin. Urpo kokee jäävänsä ulkopuoliseksi. Urpo yrittää pasta vielä mukaan leikkiin, mutta Turpo ja Barbi eivät kuule hanta lainkaan. Lopulta Barbin ystävä Keni saapuu paikalle avoautollaan ja Barbi lähtee kiireesti ja nolona hänen mukaansa.

Kappale koostuu
1. tekstikirjan kappaleesta, jossa Urpo, Turpo ja Barbi keskustelevat,
2. äänitteeltä kuunneltavasta tekstistä, joka on jatkoa tekstikirjan kappaleelle ja
3. sanalaatikon sanoista, joita vielä lukemaan opettelevat voivat lukea tekstin kuuntelun jälkeen sellaisenaan ja jo pidemmälle ehtineet lukijat voivat lukea ja etsiä samat sanat tekstistä. Kaikki voivat pohtia, kuinka sanat liittyivät kappaleen tekstiin. Lisäksi sanoja voidaan ryhmitellä eri tavoin, niillä voi leikkiä erilaisia sanaleikkejä, kuten sanan selitystä tai esittää sanoja ja antaa muiden arvata, mitä sanaa tarkoitetaan.

Sanasalaatti-tehtävässä kootaan ja nimetään lempileluja.

Kappaleessa kuunnellaan ja tutustutaan myös suomen kielen harvinaisempiin äänteisiin (x-, z- ja å-äänteet) ja niiden kirjoittamiseen.

Aiheeseen saadaan lisää omakohtaisuutta herättämällä keskustelua oppilaiden kokemuksista, ovatko he jääneet joskus leikin ulkopuolelle ja miltä se on tuntunut.