4. Maidon jalostus
Videot
Juuston valmistaminen
Syventävää tietoa ja harjoituksia
Homogenisaattorin rakenne ja toiminta (pdf, 134.74 KB)
Jogurtin teollinen valmistus (pdf, 74.35 KB)
Jäätelön teollinen valmistus (pdf, 243.25 KB)
Kalvosuodatus (pdf, 205.92 KB)
Kevytmaidon teollinen valmistus (pdf, 317.01 KB)
Kypsytetyn juuston valmistusprosessi (edamjuusto) (pdf, 280.26 KB)
Levylämmönvaihtimen toiminta (pdf, 110.9 KB)
Luomumaito (pdf, 379.48 KB)
Maidon alkutuotanto (pdf, 1.13 MB)
Maidon tuottajahinnan määräytyminen (pdf, 31.6 KB)
Marjalisä hapanmaitotuotteelle (pdf, 59.54 KB)
Raakamaidon laadunvarmistus (pdf, 241.14 KB)
Raejuuston teollinen valmistus (pdf, 148.31 KB)
Rahkan teollinen valmistus (pdf, 76.09 KB)
Reseptejä (pdf, 217.78 KB)
Separaattorin rakenne ja toiminta (pdf, 92.04 KB)
Vakiointiristikko: laskentakaava ja -ohje (pdf, 64.93 KB)
Vanukkaiden ja moussejen teollinen valmistus (pdf, 244.36 KB)
Viilin teollinen valmistus (pdf, 160.18 KB)
Voin teollinen valmistus (pdf, 212.8 KB)