Tekijät

Johanna Aho (ETM) on toiminut meijerialan opettajana Hämeen ammatti-instituutissa ja ammattikorkeakoulussa sekä elintarviketeollisuuden tuotekehitystehtävissä. Hän on vastannut oppikirjassa ja digitaalisessa lisämateriaalissa Maidon jalostus -luvusta.

Mari Koponen (kondiittorimestari, AmO) on toiminut leipomoalan opettajana Tampereen Seudun Ammattiopistossa sekä kondiittorina Pirkanmaan leipomoissa ja ravintoloissa. Hän on vastannut oppikirjassa ja digitaalisessa lisämateriaalissa Leipomo ja konditoria -luvusta.

Matti-Pekka Pasto (ETM) on toiminut bio- ja elintarviketekniikan lehtorina Seinäjoen ammattikorkeakoulussa SeAMK Ruoka -yksikössä, opettajana koulutuskeskus Sedussa ja eri tehtävissä lihateollisuudessa. Hän on vastannut oppikirjassa ja digitaalisessa lisämateriaalissa Lihatuotteet-, Kalatuotteet-, Kasvistuotteet- ja Valmisruoka-luvuista.

Sari Stalder (ETM) on toiminut elintarvikealan tuotekehitystehtävissä, laboranttien kouluttajana Omnian aikuisopistossa, lehtorina Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja projektisuunnittelijana Ammattiopisto Spesiassa. Hän on työskennellyt myös Opetushallituksessa. Hän on vastannut oppikirjassa ja sen lisämateriaalissa Mikä on elintarvike -luvusta ja Elintarvikehuoneiston omavalvonta -osuudesta.

Hanna Mattila (MMM) ja Nani Pajunen (TkT, AmO) ovat vastanneet oppikirjassa ja sen lisämateriaalissa Elintarviketeollisuuden vastuullisuus -luvun Kiertotalous-osuudesta.