Irti arjesta

Arkiasiat sujuvat paremmin, kun antaa itselle aikaa rauhoittua ja nukkua. Siksi on tärkeää löytää itselle sopivia keinoja rentoutua ja päästä irti arjesta. Rentoutuminen arjen keskellä tukee hyvinvointia.

Tauot, riittävä uni, rentoutuminen ja pienet nautinnot auttavat oppimisessa ja keskittymisessä. Rentoutumisen taito on tärkeä erityisesti silloin, kun elämä on stressaavaa ja raskasta. Jos rentoutuminen tuntuu vaikealta, sitä voi harjoitella.

Rentoutua voi monella tavalla. Moni rentoutuu harrastuksen tai mieluisan tekemisen parissa. Mielikuvitus, elokuvat, kirjat, liikunta ja luonto ovat hyviä keinoja irrottautua arjesta. Tehtävät voivat hoitua kevyemmin, jos kuuntelee musiikkia.

Nauraminen on hyväksi silloin, kun se ei sisällä vahingoniloa tai ivaa. Hymy, huumori ja hauskat vitsit virkistävät mieltä.

Juhlat ovat elämän kohokohtia. Ne ovat vastapainoa arjelle ja tuovat elämään iloa. Juhlissa nautitaan tunnelmasta ja yhdessäolosta ja tavataan uusia ihmisiä.

Juhlat voivat herättää myös epävarmuuden tunteita. Miten käyttäydyn ja puhun? Miten pukeudun? Miten kohtaan muut ihmiset juhlissa? Mitä muut ajattelevat minusta?

Jännitystä helpottaa, kun tietää juhliin liittyvät tavat. Juhliin kannattaa valmistautua miettimällä, millaisista juhlista on kysymys, millaisia ihmisiä juhlissa tapaa ja millaista käytöstä vierailta toivotaan. Hyvää valmistautumista juhliin on se, että keskustelee juhlista etukäteen muiden osallistujien kanssa. Jos olet epävarma jostakin juhlaan liittyvästä asiasta, kysy apua etukäteen.