Sanastolaatikko (s. 84)
Opiskelijat pohtivat yhdessä opettajansa kanssa, mitä laatikon sanat tarkoittavat. Kun niiden merkitys on selvillä, siirrytään kuunteluharjoitukseen 1.
Sanastolaatikko (s. 86)
Opiskelijat pohtivat yhdessä opettajansa kanssa, mitä laatikon sanat tarkoittavat. Tämän laatikon sanat ovat keskeisiä koko luvun kannalta, ja erityisesti niitä tarvitaan seuraavassa harjoituksessa 5.
Harjoitus 5 (s. 86)
Tehtävän tarkoitus on auttaa opiskelijaa tutustumaan eri opistojen verkkosivuihin tai esitteisiin ja oppimaan sanastoa, jota näillä sivustoilla esiintyy. Opettaja voi auttaa löytämään oman paikkakunnan työväenopiston, kansalaisopiston tai jonkun muun opiston verkkosivut tai paperisen esitteen.
Opiskelijat voivat työskennellä yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. Lopuksi on hyvä koota tehtävä yhteen opettajan johdolla ja käydä sitä keskustellen läpi.
Kannattaa, täytyy, tarvitsee (s. 88)
Sivun 88 kielioppilaatikossa käydään läpi kannattaa, täytyy ja tarvitsee-rakenteet. Opiskelijat voivat ensin yhdessä miettiä, mitkä ovat persoonapronominien genetiivimuodot, jotka nämä rakenteet vaativat. Sen jälkeen he voivat tehdä yhdessä ensin suullisesti, sitten kirjallisesti harjoituksen 7.
Harjoitus 8 (s. 89)
Tehtävän tarkoitus on tutustua kotikaupungin museoihin ja harjoittaa aiheeseen liittyvää sanastoa. Opettaja voi auttaa löytämään oman paikkakunnan verkkosivuilta tietoja museoista tai luokkaan voidaan tuoda museoiden esitteitä. Harjoitus toimii myös kotitehtävänä siten, että opiskelija voi käydä henkilökohtaisesti etsimässä tietoa museosta.
Ulos luokasta! -harjoitus 9 (s. 89)
Tämä harjoitus kannustaa opiskelijoita astumaan ulos luokasta ja kertomaan sitten kokemuksistaan suullisesti ja kirjallisesti kurssikavereilleen.
Uutisen lukeminen ja harjoitukset 14–15 (s. 92)
Jokaisen luvun viimeinen lukuteksti on mahdollisimman autenttisen oloinen uutisteksti. Tekstiä on jonkin verran muokattu sen alkuperäisestä muodosta, mutta siihen on tarkoituksella jätetty vaativiakin, lehtiteksteille tyypillisiä rakenteita ja sanastoa. Tavoitteena on, että opiskelija tottuu vähitellen myös autenttisiin teksteihin ja uskaltaa lukea niitä vaikkei kaikkia sanoja ymmärtäisikään.
Näissä uutisteksteissä on mukana aina luetunymmärtämisharjoitus, joka olisi hyvä tehdä parin tai ryhmän kanssa yhdessä. Uutistekstien jäljessä on myös aiheeseen liittyvä keskusteluharjoitus.