Jeesuksen esi-isien elämää

Opettaja voi pyytää oppilaita kirjoittamaan tai kertomaan, kuinka paljon he tuntevat omia esi-isiään. Sukuluetteloa voi tutkia sekä isän että äidin puolelta. Vertailukohteeksi voi ottaa Jeesuksen sukuluettelon, joka löytyy Matt. 1:1-17 ja Luuk. 3: 23-38.

Jeesuksen sukuluettelo alkaa Abrahamista, jota pidetään kolmen suuren uskonnon (juutalaisuus, kristinusko ja islam) kantaisänä. Abrahamin vaimo Saara oli lapseton. Jumala oli luvannut tehdä Abrahamista kansojen kantaisän, mutta lasta ei vain kuulunut. Abraham yritti itse toteuttaa Jumalan lupauksen ja otti Saaran orjan Hagarin synnyttämään hänelle lapsen. Hagar synnytti pojan, Ismaelin, mutta molemmat karkotettiin erämaahan. Lopulta Saara synnytti pojan, Iisakin. Iisakista saatiin tieto enkelien vierailun yhteydessä. Näin Jumala halusi osoittaa, ettei aikaansaannos ollut Abrahamin, vaan Jumalan ansiota.

Abraham on kolmen uskonnon kantaisä. Abrahamin nuoremmasta pojasta Iisakista polveutuvat juutalaiset ja kristityt ja esikoispoikaa Ismaelia pidetään arabien kantaisänä.

Tehtävä opettajan kanssa

Selvitä Raamatun (1. Moos 7) ja opettajan avulla, mitä tarkoittaa vedenpaisumus. Piirrä kuva tapahtumasta.