7. Ihana Paratiisi

Tavoitteet

  • Oppilas ymmärtää, että islam opettaa tämän elämän olevan väliaikainen: viimeisen päivän jälkeen Allah katsoo ihmisen teot ja päättää, pääseekö tämä Paratiisiin.
  • Oppilas oppii, että islamin mukaan Paratiisi on rauhallinen, ihana paikka, jossa kaikki toiveet täyttyvät. Islam opettaa, että Paratiisin asukkaat elävät ilman murheita tai kipuja Allahin läheisyydessä. Paratiisissa on erilaisia tasoja, jotka määräytyvät ihmisten tekojen mukaan.

Opetusvinkit

  • Koraanissa Paratiisista puhutaan muun muassa kohdissa 3:133–136 ja 10:26. Katsotaan sivun 26 kuvaa ja pohditaan, miten jokaisella on oma mielikuvansa Paratiisista. Pohditaan, vastaako kuva omia mielikuviamme, ja miten ympäristö voi vaikuttaa mielikuviin. Ihminen, jolla ei ole puhdasta vettä, haaveilee vedestä ja ihminen, joka kärsii kylmyydestä, haaveilee lämmöstä.
  • Katsotaan YouTuben kautta islamilainen laulu, nashid, jossa näytetään tämän maailman kauniita maisemia. Hyviä hakusanoja ovat esimerkiksi islamic nasheed – paradise jannah. Keskustellaan videon jälkeen, minkä näköistä Paratiisissa voi olla, jos jo tässä maailmassa on näin kaunista.
  • Mietitään yhdessä, kuinka ihminen voi päästä Paratiisiin islamin opin mukaan ja mikä on toinen vaihtoehto Viimeisenä päivänä. Pohditaan, miksi kaikki ihmiset eivät islamin mukaan pääse Paratiisiin ja mikä siihen vaikuttaa.
  • Mietitään, miksi islamissa uskotaan, että ennemmin tai myöhemmin oikeus toteutuu. Islam opettaa, että Tuomiopäivänä Allah katsoo kaikki ihmisten teot ja antaa tuomionsa niiden mukaan. Samoin, jos joku on rikkonut ihmisten oikeuksia tai esimerkiksi jäänyt velkaa, tuona päivänä Jumala hyvittää heille aiheutetut kärsimykset antamalla heille hyviä tekoja.