Tiesitkö että..

Selvä!

Jos haluat ladata nettiin kuvia muista, sinun on kysyttävä ensin lupa. Myönteisen vastauksen on oltava täysin SELVÄ. Kerran annettu suostumus ei ole voimassa ikuisesti. Jos luvan antanut henkilö alkaakin katua, olet velvollinen auttamaan kuvan poistamisessa.

Kuvan käyttämisen säännöt:

Yleensä tehdään ero eri typpisten kuvien välillä. Jos kuva tarkentuu yhteen tai useampaan henkilöön, ennen kuvan julkaisua on saatava suostumus kaikilta niiltä, jotka voidaan tunnistaa kuvasta suoraan tai epäsuoraan. Jos kuvassa on alle 18-vuotiatia lupa on kysyttävä huoltajilta.

Jos kuva keskittyy tapahtumaan tai toimintaan ja kuvassa näkyvät henkilöt ovat vähemmän esillä, kuva voidaan julkaista ilman henkilöiden suostumusta, jos kuvat eivät ole loukkaavia tai kuvattaville haitaksi. Tällaisia kuvia ovat esimerkiksi yleisötapahtumissa otetut kuvat. Kuvat eivät saa tuntua loukkaavilta myöskään muissa yhteyksissä kuin julkaisutilanteessa.

Miten sen saa pois?

Onko sinusta epämieluisia tietoja netissä?

1. Ota yhteys julkaisijaan.
Tiedätkö, kuka epämieluisat tiedot on julkaissut? Ota häneen yhteyttä ja pyydä häntä poistamaan tiedot.
2. Ota yhteys sivuston ylläpitäjään.
Jos et tiedä tietojen julkaisijaa tai julkaisijat eivät ota sinua vakavasti, voit ottaa yhteyttä sivustoon (verkkotunnuksen omistajaan). Voit selvittää suomalaisen verkkotunnuksen omistajan Viestintäviraston domain.fi-osoitteesta.
3. Kerro..
Mannerheimin Lastensuojeluliitto ylläpitää Lasten ja nuorten puhelin ja netti -palvelua, josta voi saada neuvoa.
4. Ota yhteys poliisiin.
Jos tiedot ovat luonteeltaan sellaisia, että ne on saatava pikaisesti pois netistä, ota yhteyttä poliisiin. Tee asiasta ilmoitus!