Verkkoyhteisöt

Facebook on Suomen suurin yksittäinen verkkoyhteisö. Ovatko verkkoyhteisöt uusi kahvila, uusi uutiskanava, uusi tapaamispaikka?

Sinä päätät7

Kymmenen vuotta sitten lomakuvat kehitettiin valokuvausliikkeessä, ja niitä katseltiin yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Edellisen viikonlopun bileistä juteltiin koulun pihalla, ja eroa poikaystävästä surtiin kaverin olkapäätä vasten itkien. Nykyään tämä kaikki jaetaan satojen ”ystävien” kanssa erilaisissa verkkoyhteisöissä. Tiesitkö, että useimmissa verkkoyhteisöissä on yksityisyysasetukset, joiden avulla voit päättää itse, kuinka paljon haluat kertoa muille?

Sharing is caring?

Verkkoyhteisöt ovat uusi tapa viestiä muiden ihmisten kanssa. Ne ovat tuoneet mukanaan paljon vapautta ja avoimuutta. Monet pitävät tätä kehitystä hyvänä, mutta siihen liittyy myös haasteita. Kuinka paljon omasta elämästä kannattaa kertoa muille? Mitä haluat, että muut tietävät sinusta? Missä menee yksityisen ja julkisen välinen raja? Tiedot voivat helposti levitä netissä oman kaveriverkoston ulkopuolelle. Silloin niistä tulee julkisia, ja ne voivat olla jokaisen netinkäyttäjän saatavilla vuosikausia.

Haluatko kertoa kaiken?