Verkkoyhteisöt

Habbo, Facebook, goSupermodel, Panfu, MovieStarPlanet… Internetissä on valtavasti erilaisia verkkoyhteisöjä lapsille ja nuorille. Verkkoyhteisöissä voi pelata pelejä, tehdä ostoksia, sisustaa omaa

Sinä päätät9

huonetta, jutella luokkakavereiden kanssa ja vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa. Ovatko verkkoyhteisöt korvaamassa oikeita yhteisöjä?

 Vielä muutama vuosi sitten pelejä pelattiin pelilaudalla, ostokset tehtiin kaupassa ja salaisuudet kerrottiin kuiskaamalla. Nykyään kaiken tämän voi tehdä tietokoneella ja matkapuhelimella. Verkkoyhteisöt ovat uusi tapa olla toisten kanssa tekemisissä. Voimme jutella, pelata pelejä ja esitellä kuvia toisillemme vaikka toiselta puolelta maapalloa. Voimme oppia, olla luovia ja saada uusia kavereita.

Kuka siellä?

Internet on monessa mielessä jännittävä ja joskus jopa pelottava. Netissä voi esimerkiksi käyttää tietämättään suuren summan rahaa. Chattikaverikin saattaa olla aivan toinen kuin luulet. Monet myös kokevat kiusaamista verkkoyhteisöissä. Kuinka paljon tietoa itsestä kannattaa kertoa? Mitä haluat, että muut tietävät sinusta? Tiedot voivat helposti levitä netissä kaikille tutuillesi ja pysyä näkyvillä monen vuoden ajan.

Haluatko kertoa kaiken?

 

Aiheesta muualla

Nuortennetti