Tutustu Piipon perheeseen

Toka suomea edeltävä Eka suomi -oppimateriaali tutustuttaa lukijat Piipon perheeseen, jonka elämää seuraten opiskellaan suomen kielen alkeet. Toka suomessa perhe on mukana kehyskertomuksena, joka esitetään johdantodialogissa sekä muissa dialogeissa jokaisella aihealueella.

Piipon perheenjäsenet ovat isä Eero, äiti Paula sekä lapset Milla, Antonio, jota kutsutaan Toniksi, ja vauva. Toni on adoptoitu Kolumbiasta. Milla on vanhin ja isosisko, Eka suomessa vielä nimetön vauva on Toka suomen pikkuveli Ilmari. Eka suomen aikaan Toni on ensimmäisen luokan oppilas, Toka suomessa suunnilleen kolmasluokkalainen.

Eero Piippo on ammatiltaan poliisi. Paula Piipon työpaikka on kirjasto. Hän on ammatiltaan kirjastovirkailija. Eka suomen aikaan hän ei ollut työssä, vaan äitiyslomalla. Toka suomessa hän on palannut työpaikalleen kirjastoon. Piipot asuvat kerrostalossa.

Eero Piipon vanhemmat ovat kuolleet. Hänellä on kaksoisveli Aaro, joka on lasten setä. Aaro on biologi ja tutkija, joka matkustelee paljon ympäri maailmaa. Toka suomessa hän on palannut Suomeen. Paula Piippo on os. Lahtinen. Hänen vanhempansa ovat elossa ja asuvat rivitalossa pikkukaupungissa. Isoisä Mikko on jo eläkkeelle jäänyt taksinkuljettaja, isoäiti Marja on vielä työelämässä. Hän on lastentarhanopettaja. Paulalla on veli Pauli, lasten eno, ja sisko Peppi, lasten täti. Pauli on sairaanhoitaja ja Peppi toimittaja.

Jos haluaa käyttää dialogeja opetuksessaan perusteellisesti, on hyvä tutustua perheeseen Eka suomessa. Mikäli käyttää Toka suomea reaaliaineiden lukemistona, voi dialogit käsitellä aloitusaukeaman tapaan johdatuksena aiheeseen.