Hyppää pääsisältöön

Kansainvälistymispalvelut yksilöille


Tietoa ja tukea nuorille, opiskelijoille ja ammattilaisille kansainvälistymisen palveluista ja avustuksista.

Kansainvälistymällä sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi. Voit hakea esimerkiksi kansainväliseen vaihtoon tai harjoitteluun, osallistua vapaaehtoistyöhön tai hakea apurahaa kansainväliseen toimintaan.

Opiskelijoille ja nuorille

alt-text (optional, uses title if not set)

Korkeakouluopiskelijoiden kansainvälinen harjoittelu

Jos opiskelet korkeakoulussa tai olet vastavalmistunut, voit hakea Opetushallituksen kautta työharjoitteluun ulkomaille. EDUFI-harjoittelu tukee opintojasi ja kasvattaa ammattitaitoasi. Saat meiltä myös apurahan harjoitteluasi varten.

alt-text (optional, uses title if not set)

Euroopan solidaarisuusjoukot nuorille

Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmassa pääset tukemaan heikompia ja ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita paikallisesti ja Euroopan laajuisesti. Tutustu vapaaehtoispalveluun ja vapaaehtoisapuun.

alt-text (optional, uses title if not set)

Europassi

Ilmainen apuväline opiskeluun ja työnhakuun Euroopassa.

Ammattilaisille

alt-text (optional, uses title if not set)

Ohjauksen ammattilaisen kansainvälistymispalvelut

Tutustu kansainvälistymismahdollisuuksiin ja vahvista omaa kansainvälistä ohjausosaamistasi. Euroguidance tarjoaa ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja työskentelystä materiaaleja ja työvälineitä, joita voit hyödyntää ohjaus- ja neuvontatyössä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Virkamiehen kansainväliset mahdollisuudet

Työskenteletkö valtiolla ja haluaisitko syventää omaa asiantuntijuuttasi ja luoda yhteistyöverkostoja työskentelemällä ulkomailla? Meiltä voit saada taloudellista tukea lyhytaikaiseen työskentelyyn eri puolilla maailmaa.

alt-text (optional, uses title if not set)

Ulkomaisten väitöskirjatutkijoiden jatko-opiskelu- ja tutkimusapurahat

Etsitkö apurahaa Suomessa tehtävään tutkimustyöhön? Ulkomaisille väitöskirjatutkijoille suunnatut apurahaohjelmat tukevat tutkimuksen ja opetuksen kansainvälistymistä ja yhteyksien rakentamista suomalaisten sekä ulkomaisten yliopistojen välillä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Luova Eurooppa luovien alojen ammattilaisille

Euroopan unionin rahoitusta kulttuurin, luovien alojen ja audiovisuaalialan ammattilaisille. Tutustu mahdollisuuksiin!

Katso myös

Tapahtumakalenteri

www.oph.fi

Tapahtumakalenteristamme löydät tietoa kansainvälistymiseen liittyvistä koulutuksista, seminaareista ja opintomatkoista sekä muista tapahtumista.

Oletko suorittanut tutkinnon toisessa maassa?

Jos olet suorittanut tutkinnon ulkomailla saatat tarvita tutkinnon tunnustamispäätöksen, jotta voit työskennellä tai opiskella Suomessa. Voit tarvita päätöksen myös jos haluat opiskellla tai työskennellä ulkomailla suomalaisella tutkinnolla.