Hyppää pääsisältöön

Tietopalvelut


Tarjoamme tietoa koulutuksesta, kasvatuksesta, osaamisesta ja kansainvälistymisestä.

Tällä sivulla opastetaan, mistä ja miten löydät Opetushallituksen tuottamaa ja kokoamaa tietoa Opetushallituksen eri verkkosivuilta ja asiointipalveluista. Opetushallituksella ei ole keskitettyä tietopalvelua.

Jos tarvitset asiakirjoja tai arkistomateriaalia, ole yhteydessä kirjaamo [at] oph.fi . Kirjaamoon voit olla myös yhteydessä, mikäli et löydä tarvitsemaasi tietoa. 

Mitä tietoa etsit?

Tilastotietoa

Tilastotietoa

Opetushallitus tuottaa, raportoi ja analysoi koulutukseen ja kansainvälisyyteen liittyviä tilastoja.

Rekisteritietoa

Rekisteritietoa

Opetushallitus ylläpitää opetushallinnon alaan kuuluvia valtakunnallisia rekistereitä ja tietovarantoja, jotka sisältävät varhaiskasvatukseen, opiskelijavalintoihin sekä opintosuoritus- ja tutkintotietoihin liittyviä henkilötietoja. Sivulta löydät tietoa mm. Koski- ja Varda-tietovarannosta, Opiskelijavalintarekisteristä sekä niiden hyödyntämisestä.

Julkaisuja, raportteja ja selvityksiä

Julkaisuja, raportteja ja selvityksiä

Opetushallitus tuottaa monenlaisia julkaisuja keräämänsä tiedon perusteella. Näitä ovat muun muassa Faktaa- ja Faktaa Express -julkaisut sekä erilaiset raportit.

Tietoa medialle

Tietoa medialle

Tietopankkiin on koottu medialle perustietoa Opetushallituksen tehtävistä sekä faktaa varhaiskasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Asiakirjajulkisuuskuvaus


Tiedon löytämistä helpottamaan on laadittu asiakirjajulkisuuskuvaus, joka on yhteinen Opetushallitukselle, Kansalliselle koulutuksen arviointikeskukselle (Karvi), Ylioppilastutkintolautakunnalle (YTL) sekä Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukselle (Jotpa).

AVAA PDF-TIEDOSTO

Englanninkielistä materiaalia

Englanninkielistä materiaalia käyttöösi

Englanninkielistä materiaalia käyttöösi

Oletko lähdössä ulkomaan työmatkalle tai onko sinulle tulossa vieraaksi ulkomaisia kollegoja? Opetushallitus on tehnyt englanninkielisiä esitteitä Suomen koulujärjestelmästä ja esittelymateriaalia eri koulutusasteista, jotka voit poimia netistä maksutta käyttöösi.

Opetushallituksen englanninkielinen verkkopalvelu

Opetushallituksen englanninkielinen verkkopalvelu

edu.fi

Englanninkielisiltä verkkosivuiltamme löydät tietoa ja palveluita Opetushallituksen toimialalta englanniksi.

Tutustu myös seuraaviin aiheisiin

Ennakointi

Ennakointi

Opetushallitus ennakoi osaamis- ja koulutustarpeita yhdessä sidosryhmiensä kanssa. Ennakoinnilla pyritään selvittämään, minkälaista osaamista työelämä tulevaisuudessa tarvitsee. Lisäksi selvitetään sitä, kuinka paljon ja minkälaista koulutusta tarvitaan. Ennakointitieto tukee koulutuksen kehittämistä.

Opetushallinnon käsitteitä

Opetushallinnon käsitteitä

Tutustu opetushallinnon keskeisten käsitteiden sanastoon. OKSA on terminologinen sanasto, jonka käsitteet jakaantuvat käyttöaloiltaan koulutuksen yleisiin, vapaan sivistystyön, yleissivistävän, ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen käsitteisiin.