Hyppää pääsisältöön

Tietopalvelut


Tuotamme, kokoamme ja analysoimme monenlaista tietoa koulutuksesta, osaamisesta ja kansainvälistymisestä. Luovutamme hallinnoimistamme rekistereistä ja tietovarannoista tietoja eri toimijoiden käyttöön.
Tiedonluovutuksen käytännöt ja tietopyynnöt

Tiedonluovutuksen käytännöt ja tietopyynnöt

Lue lisää yleisestä tiedonsaantioikeudesta sekä Opetushallituksen asiakirjojen, Kosken, Vardan ja Opiskelijavalintarekisterin rekisteritietojen luovutuksista.

Tietovarannot ja rekisterit

Tietovarannot ja rekisterit

Opetushallitus ylläpitää opetushallinnon alaan kuuluvia valtakunnallisia rekistereitä ja tietovarantoja, jotka sisältävät varhaiskasvatukseen, opiskelijavalintoihin sekä opintosuoritus- ja tutkintotietoihin liittyviä henkilötietoja. Sivulta löydät tietoa mm. Koski- ja Varda-tietovarannosta, Opiskelijavalintarekisteristä sekä niiden hyödyntämisestä.

Tilastot

Tilastot

Opetushallitus tuottaa, raportoi ja analysoi koulutukseen ja kansainvälisyyteen liittyviä tilastoja.

Selaa Opetushallituksen tilastojulkaisuja, raportteja ja selvityksiä

Selaa Opetushallituksen tilastojulkaisuja, raportteja ja selvityksiä

Opetushallitus tuottaa monenlaisia julkaisuja keräämänsä tiedon perusteella. Näitä ovat muun muassa Faktaa- ja Faktaa Express -julkaisut sekä erilaiset raportit.

Opetushallinnon käsitteitä

Opetushallinnon käsitteitä

Tutustu opetushallinnon keskeisten käsitteiden sanastoon. OKSA on terminologinen sanasto, jonka käsitteet jakaantuvat käyttöaloiltaan koulutuksen yleisiin, vapaan sivistystyön, yleissivistävän, ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen käsitteisiin.

Konsultointipalvelut

Konsultointipalvelut

Tarjoamme kasvatus- ja koulutustoimijoille erilaisia konsultointi-, arviointi- ja selvityspalveluita. Palvelut suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan ja hinnoitellaan tilauskohtaisesti.

Ennakointi

Ennakointi

Opetushallitus ennakoi osaamis- ja koulutustarpeita yhdessä sidosryhmiensä kanssa. Ennakoinnilla pyritään selvittämään, minkälaista osaamista työelämä tulevaisuudessa tarvitsee. Lisäksi selvitetään sitä, kuinka paljon ja minkälaista koulutusta tarvitaan. Ennakointitieto tukee koulutuksen kehittämistä.

MPASSid

MPASSid

MPASSid on Opetushallituksen ylläpitämä tunnistusratkaisu, joka standardoi henkilötietojen välittämisen opetuksen tai koulutuksen järjestäjän henkilörekisteristä sähköisiin oppimispalveluihin. Tutustu palveluun ja sen käyttöönottoon täällä.

Englanninkielistä materiaalia

Englanninkielistä materiaalia käyttöösi

Englanninkielistä materiaalia käyttöösi

Oletko lähdössä ulkomaan työmatkalle tai onko sinulle tulossa vieraaksi ulkomaisia kollegoja? Opetushallitus on tehnyt englanninkielisiä esitteitä Suomen koulujärjestelmästä ja esittelymateriaalia eri koulutusasteista, jotka voit poimia netistä maksutta käyttöösi.

Opetushallituksen englanninkielinen verkkopalvelu

Opetushallituksen englanninkielinen verkkopalvelu

edu.fi

Englanninkielisiltä verkkosivuiltamme löydät tietoa ja palveluita Opetushallituksen toimialalta englanniksi.