Hyppää pääsisältöön

MPASSid


MPASSid on Opetushallituksen ylläpitämä tunnistuksenvälitysratkaisu, joka standardoi henkilötietojen välittämisen opetuksen tai koulutuksen järjestäjän henkilörekisteristä sähköisiin oppimispalveluihin. Palvelu on suunnattu perus- ja toisen asteen sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksille sekä varhaiskasvatuksen toimijoille.

MPASSid:n avulla oppijat ja opettajat kirjautuvat oppimisympäristöihin tutuilla, koulun antamilla tunnuksilla. Näin varmistetaan, että oppitunnit käytetään oppimiseen ja opettamiseen. MPASSid poistaa opetuksen tai koulutuksen järjestäjän monet integraatiotarpeet ja vapauttaa resursseja.

MPASSid tavoittaa yli noin miljoona oppilasta ja opettajaa ympäri Suomen ja takaa palveluntarjoajille yhdenmukaisen tavan tunnistaa loppukäyttäjät. Palvelua kehitetään kaikkia luottamusverkoston jäsenryhmiä kuunnellen, ettei yksikään näkökulma jää huomioimatta.

MPASSid tarjotaan viranomaispalveluna loppuvuodesta 2023 alkaen - käyttöehtoja päivitetään.

Opetushallitus alkaa loppuvuodesta 2023 alkaen tarjota MPASSid:n viranomaispalveluna. Jatkossa palvelun käyttäjäksi liittyvät toimijat eivät allekirjoita sopimuksia vaan ilmoittautuvat hyväksymällä MPASSid:n käyttöehdot.

MPASSid:n viranomaispalvelumallin käyttöönotto on siirtynyt alkuperäisestä suunnitelmasta loppuvuoteen 2023. Opetushallitus varmistaa tietosuojavaltuutetun toimistolta käyttöehdoista muutamia seikkoja, mikä viivästyttää prosessia. Tiedotamme palvelun käyttäjäorganisaatioita ehtojen julkaisun edetessä.

Tutustu ja ota käyttöön

Onko MPASSid uusi tuttavuus vai oletko jo liittymässä palvelun käyttäjäksi? Aloita kummassakin tapauksessa täältä!
Ota MPASSid käyttöön
Täältä saat tietoa ja tarvittavat ohjeet MPASSid-luottamusverkostoon liittymiseen. Olit sitten palveluntarjoaja tai opetuksen tai koulutuksen järjestäjä, täältä pääset alkuun!
Tältä sivulta löydät myös sopimuspakettimme mallipohjat.
Tutustu MPASSid:seen
Mikä on MPASSid? Tällä sivulla voit tutustua palveluumme usein kysyttyjen kysymysten kautta.
Tekninen dokumentaatio
MPASSin tietomallin sekä tekniset ohjeet MPASSid:n integraatioon, käyttönottoon ja hallinnointiin löydät eDuuni Wiki -kokonaisuudestamme.
MPASSid-kirjautumismääriä kuvattuna pylväsdiagrammilla
Tilastoja
Paljonko MPASSid:tä käytetään? Tällä sivulla esittelemme tilastoja MPASSid:n kautta tehdyistä kirjautumisista. Kirjautumismäärät näytetään erilaisilla kuvaajilla automaattisesti päivittyvässä taulukossa päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla.

Yhteystiedot


Jäikö sinulle vielä jotain kysyttävää? Vastaamme mielellämme! Tavoitat tukipalvelumme osoitteesta mpass@oph.fi.

Lisää MPASSid-yhteystietoja