Hyppää pääsisältöön

MPASSid


MPASSid on Opetushallituksen ylläpitämä tunnistuksenvälitysratkaisu, joka standardoi henkilötietojen välittämisen opetuksen tai koulutuksen järjestäjän henkilörekisteristä sähköisiin oppimispalveluihin. Palvelu on suunnattu perus- ja toisen asteen sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksille sekä varhaiskasvatuksen toimijoille.

MPASSid:n avulla oppijat ja opettajat kirjautuvat oppimisympäristöihin tutuilla, koulun antamilla tunnuksilla. Näin varmistetaan, että oppitunnit käytetään oppimiseen ja opettamiseen. MPASSid poistaa opetuksen tai koulutuksen järjestäjän monet integraatiotarpeet ja vapauttaa resursseja.

MPASSid tavoittaa yli noin miljoona oppilasta ja opettajaa ympäri Suomen ja takaa palveluntarjoajille yhdenmukaisen tavan tunnistaa loppukäyttäjät. Palvelua kehitetään kaikkia luottamusverkoston jäsenryhmiä kuunnellen, ettei yksikään näkökulma jää huomioimatta.

MPASSid tarjotaan viranomaispalveluna loppuvuodesta 2023 alkaen - uudet käyttöehdot julkaistu!

Opetushallitus alkaa loppuvuodesta 2023 alkaen tarjota MPASSid:n viranomaispalveluna. Jatkossa palvelun käyttäjäksi liittyvät toimijat eivät allekirjoita sopimuksia vaan ilmoittautuvat hyväksymällä MPASSid:n käyttöehdot.

MPASSid:n viranomaispalvelumalli on nyt hyväksytty ja otettu käyttöön. Tutustu uusiin käyttöehtoihimme ja käyttöönoton ohjeisiin "MPASSid:n käyttöönotto -sivulla.