MPASSid:n käyttöönottaminen on yksinkertaista sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjille että palveluntarjoajille. Tältä sivulta löydät niin käyttöönoton vaiheittaiset ohjeet kuin MPASSid:n käyttöehdot, jotka palvelun käyttäväksi liittyvien toimijoiden tulee hyväksyä.

MPASSid tarjotaan viranomaispalveluna 13.12.23 alkaen

Opetushallitus tarjoaa 13.12.2023 alkaen MPASSid:n viranomaispalveluna. Palvelun käyttäjäksi liittyvät toimijat eivät allekirjoita sopimuksia vaan ilmoittautuvat hyväksymällä MPASSid:n käyttöehdot. Ehdot hyväksytään liittymisilmoituksella, jossa ilmoitetaan myös Opetushallitukselle käyttäjäorganisaation tiedot. 

Palvelu säilyy entisen sisältöisenä ja maksuttomana. Uudet käyttäjät tulevat viranomaispalvelun piiriin heti liittyessään ja nykyiset sopimuksen perusteella palvelua käyttävät organisaatiot irtisanomisajan jälkeen viimeistään 1.8.2024 lukien. 

Muutos ei vaadi nykyisiltä sopimusosapuolilta muuta toimenpiteitä kuin viranomaispalveluiden ehtojen hyväksymisen viimeistään 31.7.2024. 

Uutena toimijana aloita MPASSid:n käyttöönotto tutustumalla ensin palvelun liittymisehtoihin ja jättämällä sitten liittymisilmoitus. Tämän jälkeen ilmoittamanne yhteyshenkilö on yhteydessä Opetushallitukseen, jonka kanssa aloitetaan palvelun tekninen käyttöönotto. 

MPASSid:n käyttäjäksi liittyville uusille koulutustoimijoille ja palveluntarjoajille on laadittu tälle sivulle erilliset ohjeet.


Päivitetty