Hyppää pääsisältöön

Asiointi- ja neuvontapalvelut


Sivun alusta löydät neuvontapalveluidemme yhteystiedot ja sivun lopusta asiointipalvelumme.

Neuvonnan yhteystiedot

 

eHOKS-neuvonta

eHOKS-palvelu otetaan käyttöön vuoden 2019 aikana. eHOKS kokoaa yhteen paikkaan tietoja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden henkilökohtaisista osaamisen kehittämissuunnitelmista (HOKS). Palvelu mahdollistaa tietojen katselun ja jakamisen.

 


 

ePerusteet-neuvonta

ePerusteet-palvelu toimii opetussuunnitelmien, tutkintojen ja koulutusten perusteiden laatimisen alustana. Palvelu sisältää myös opetuksen ja koulutuksen järjestäjille suunnatut paikalliset työkalut.

 


 

  Koski-palvelun neuvonta

  Koski-palvelu kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää tiedot oppijan opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

   


   

  Koulutukseen hakeutumisen neuvonta Opintopolussa

  Jos sinulla on kysyttävää ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen, ammattikorkeakoulutuksen tai yliopistokoulutuksen yhteishauissa hakemisesta, tutustu Opintopolkuun ja hakuneuvontaan liittyviin yhteystietoihin.

   


    

   Maailmalle.net

   Opetushallituksen Maailmalle.netistä löydät puolueetonta tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.

    


    

   Opintopolun virkailijan neuvonta

   • Opiskelijavalinnat ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: virkailija(at)opintopolku.fi
   • Opiskelijavalinnat korkeakoulutukseen: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
   • Opintopolun organisaatiotietojen hallinta, käyttäjähallinta, koodistojen hallinta ja muut yhteiskäyttöiset palvelut: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi
   • Siirry Opintopolun Virkailijanpalveluun

    


    

   Oppimisen tuen neuvontapalvelu

   Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta ammattilaisille ja huoltajille oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä.   Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

   Valteri on valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin.


    

   Suomen koulutusjärjestelmään liittyvät kansainväliset tiedustelut

    


    

   Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardan neuvonta

   Varda kokoaa varhaiskasvatuksen kansallisessa suunnittelu- ja ohjaustyössä tarvittavat tiedot yhteen paikkaan. Keskeisiä tietoja ovat tiedot varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, toimipaikoista sekä henkilöstöstä.


    Asiointipalvelut

    alt-text (optional, uses title if not set)

    Auktorisoitujen kääntäjien rekisteri

    www03.oph.fi

    Etsitkö auktorisoitua kääntäjää? Voit etsiä kääntäjiä palvelussa. Kun löydät tarpeisiisi sopivan kääntäjän, pyydä tarkat yhteystiedot sähköpostiosoitteesta auktoris.lautakunta(at)oph.fi

    alt-text (optional, uses title if not set)

    Oikeustulkkirekisteri

    oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

    Etsitkö oikeustulkkia? Opetushallitus ylläpitää oikeustulkkirekisteriä, johon oikeustulkkirekisterilautakunnan hyväksymät oikeustulkit merkitään. Voit tutustua tulkkeihin palvelussa.

    alt-text (optional, uses title if not set)

    Opintopolku

    opintopolku.fi

    Opintopolku-palvelussa voit saada tietoa eri koulutusvaihtoehdoista, hakea peruskoulun jälkeisiin opintoihin, hakea valtakunnallisessa yhteishaussa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä osallistua joihinkin jatkuviin hakuihin ja erillishakuihin. Opintopolun Oma Opintopolku palvelussa voit tunnistautuneena katsoa omat hakemuksesi ja ottaa opiskelupaikan vastaan, tarkastella omia opintosuoritustietojasi sekä katsoa varhaiskasvatuksessa olevan huollettavasi tietoja.

    alt-text (optional, uses title if not set)

    Virkailijan palvelut Opintopolussa

    virkailija.opintopolku.fi

    Opitnopolun virkailijan palveluissa voit kirjaudu opetushallinnon yhteisiin virkailijan palveluihin mm. ePerusteet, Koski, Opintopolku ja Varda.

    alt-text (optional, uses title if not set)

    Tutkintojen tunnustaminen

    Tutkintojen tunnustamisella tarkoitetaan päätöstä siitä, millaisen kelpoisuuden toisessa maassa suoritettu tutkinto antaa työtä tai opiskelupaikkaa haettaessa. Päätöksiä tekevät viranomaiset, oppilaitokset ja korkeakoulut sekä työnantajat.