Hyppää pääsisältöön

Asiointi- ja neuvontapalvelut


Sivun alusta löydät neuvontapalveluidemme yhteystiedot ja sivun lopusta asiointipalvelumme.

Neuvonnan yhteystiedot

 

eHOKS-neuvonta

eHOKS-palvelu otetaan käyttöön vuoden 2019 aikana. eHOKS kokoaa yhteen paikkaan tietoja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden henkilökohtaisista osaamisen kehittämissuunnitelmista (HOKS). Palvelu mahdollistaa tietojen katselun ja jakamisen.

 


 

ePerusteet-neuvonta

ePerusteet-palvelu toimii opetussuunnitelmien, tutkintojen ja koulutusten perusteiden laatimisen alustana. Palvelu sisältää myös opetuksen ja koulutuksen järjestäjille suunnatut paikalliset työkalut.

 


 

Julkaisut ja oppimateriaalit

Opetushallituksen tuottamat maksulliset julkaisut ja oppimateriaalit löydät verkkokaupastamme www.oph.fi/verkkokauppa.  

 • Tuotteisiin liittyvät kysymykset: julkaisut(at)oph.fi 
 • Tilauksiin ja toimituksiin liittyvät kysymykset: tilaukset(at)kirjavalitys.fi tai puh. 010 345 100 

 


 

  Koski-palvelun neuvonta

  Koski-palvelu kerää yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuihin tutkintoihin asti. Palvelu sisältää tiedot oppijan opinto-oikeuksista sekä suoritettujen tutkintojen keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista.

   


   

  Koulutukseen hakeutumisen neuvonta Opintopolussa

  Jos sinulla on kysyttävää ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen, ammattikorkeakoulutuksen tai yliopistokoulutuksen yhteishauissa hakemisesta, tutustu Opintopolkuun ja hakuneuvontaan liittyviin yhteystietoihin.

   


   

  Koulutus- ja tapahtumapalvelut

  Opetushallituksen järjestämiin maksullisiin koulutuksiin ja tapahtumiin sekä tilauskoulutuksiin liittyvät kysymykset ja tarjouspyynnöt.

   


   

  Maailmalle.net

  Opetushallituksen Maailmalle.netistä löydät puolueetonta tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.

   


   

  Opintopolun virkailijan neuvonta

  • Opiskelijavalinnat ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: virkailija(at)opintopolku.fi
  • Opiskelijavalinnat korkeakoulutukseen: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
  • Opintopolun organisaatiotietojen hallinta, käyttäjähallinta, koodistojen hallinta ja muut yhteiskäyttöiset palvelut: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi
  • Siirry Opintopolun Virkailijanpalveluun

   


   

  Oppimisen tuen neuvontapalvelu

  Oppimisen tuen neuvontapalvelu tarjoaa ohjausta ammattilaisille ja huoltajille oppimisen tukeen liittyvissä kysymyksissä.  Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

  Valteri on valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin.


   

  Suomen koulutusjärjestelmään liittyvät kansainväliset tiedustelut

   


   

  Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardan neuvonta

  Varda kokoaa varhaiskasvatuksen kansallisessa suunnittelu- ja ohjaustyössä tarvittavat tiedot yhteen paikkaan. Keskeisiä tietoja ovat tiedot varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, toimipaikoista sekä henkilöstöstä.


   Asiointipalvelut

   alt-text (optional, uses title if not set)

   Auktorisoitujen kääntäjien rekisteri

   www03.oph.fi

   Etsitkö auktorisoitua kääntäjää? Voit etsiä kääntäjiä palvelussa. Kun löydät tarpeisiisi sopivan kääntäjän, pyydä tarkat yhteystiedot sähköpostiosoitteesta auktoris.lautakunta(at)oph.fi

   alt-text (optional, uses title if not set)

   Oikeustulkkirekisteri

   oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

   Etsitkö oikeustulkkia? Opetushallitus ylläpitää oikeustulkkirekisteriä, johon oikeustulkkirekisterilautakunnan hyväksymät oikeustulkit merkitään. Voit tutustua tulkkeihin palvelussa.

   alt-text (optional, uses title if not set)

   Opintopolku

   opintopolku.fi

   Opintopolku-palvelussa voit saada tietoa eri koulutusvaihtoehdoista, hakea peruskoulun jälkeisiin opintoihin, hakea valtakunnallisessa yhteishaussa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä osallistua joihinkin jatkuviin hakuihin ja erillishakuihin. Opintopolun Oma Opintopolku palvelussa voit tunnistautuneena katsoa omat hakemuksesi ja ottaa opiskelupaikan vastaan, tarkastella omia opintosuoritustietojasi sekä katsoa varhaiskasvatuksessa olevan huollettavasi tietoja.

   alt-text (optional, uses title if not set)

   Virkailijan palvelut Opintopolussa

   virkailija.opintopolku.fi

   Opitnopolun virkailijan palveluissa voit kirjaudu opetushallinnon yhteisiin virkailijan palveluihin mm. ePerusteet, Koski, Opintopolku ja Varda.

   alt-text (optional, uses title if not set)

   Tutkintojen tunnustaminen

   Tutkintojen tunnustamisella tarkoitetaan päätöstä siitä, millaisen kelpoisuuden toisessa maassa suoritettu tutkinto antaa työtä tai opiskelupaikkaa haettaessa. Päätöksiä tekevät viranomaiset, oppilaitokset ja korkeakoulut sekä työnantajat.