Auktorisoidun kääntäjän tutkinto järjestetään kerran vuodessa marraskuussa muutamilla paikkakunnilla. Ilmoittaudu tutkintoon elokuussa. Ilmoittautumislinkki osiossa Ilmoittaudu tutkintoon.

Seuraava auktorisoidun kääntäjän tutkinto järjestetään lauantaina 16.11.2019 klo 9.00–17.00  

Ilmoittautuminen alkaa 1.8. ja päättyy 31.8.2019. 
Jälki-ilmoittautuminen 5.9. - 11.9.2019.

Tutkinnon voi suorittaa kotimaisista kielistä (suomi, ruotsi, pohjois-, inarin- tai koltansaame) toisiin kotimaisiin kieliin, kotimaisista kielistä vieraisiin kieliin ja vieraista kielistä kotimaisiin kieliin. Tutkinto suoritetaan yhdessä käännössuunnassa.

Tutkinnon kieliparit ja erikoisalat päätetään 31.8.2019 mennessä saapuneiden ilmoittautumisten pohjalta. Luettelo tutkinnon kielipareista ja erikoisaloista julkaistaan 5.9. tällä sivulla. Tällöin alkaa tutkinnon jälki-ilmoittautuminen, joka päättyy 11.9.2019 klo 16.15. Jälki-ilmoittautua voi ainoastaan 5.9. mennessä ilmoitettuihin kielipareihin ja erikoisaloihin.

Tutkintotilaisuudet voidaan järjestää Helsingissä, Joensuussa, Oulussa, Inarissa, Tampereella ja Turussa.

Tutkinnossa osoitetaan auktorisoidun kääntäjän tutkintokielten kieli- ja kääntämistaito sekä ammatinharjoittamisessa tarvittava muu taito.

Tutkinto on avoin niille, joilla on kotikunta Suomessa tai vakinainen asuinpaikka Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai muussa Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa.

Tutkintoon osallistumisesta peritään tutkintomaksuna 420 euroa.

Auktorisoitujen kääntäjien tutkintolautakunta myöntää tutkinnon hyväksytysti suorittaneelle hakemuksesta auktorisoidun kääntäjän oikeuden. Oikeudesta annettavasta todistuksesta peritään 105 euroa. Auktorisoidun kääntäjän oikeus on voimassa viisi vuotta.