Tällä sivulla esittelemme oppimispalveluita ja -alustoja, jotka tukevat MPASSid-kirjautumista. Suuri osa MPASSid-yhteensopivista palveluista on kaupallisia. Näiden palveluiden käyttö edellyttää sopimusta ja lisenssin ostamista.

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Avointen oppimateriaalien kirjaston logo

Avointen oppimateriaalien kirjasto (aoe.fi) on digitaalinen kirjasto ja julkaisualusta avoimille, maksuttomille oppimateriaaleille. Kirjastossa on oppimateriaaleja kaikille koulutusasteille ja niin oppijoiden kuin opettajien hyödynnettäväksi. Kaikki oppimateriaalit ovat käytettävissä ilman kirjautumista - MPASSid:n avulla asiantuntijat voivat jakaa omia oppimateriaalejaan, luoda kokoelmia olemassa olevista oppimateriaaleista sekä jättää vertaisarvioita oppimateriaaleista.

Siirry tästä Avointen oppimateriaalien palveluun

Cloubi

Cloubin logo

Rakenna kiinnostavia digitaalisia oppimateriaaleja parempien oppimiskokemuksien saavuttamiseksi milloin tahansa, missä tahansa, nykyaikaisilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä. Cloubi yhdistää huipputeknisen kirjoittamisen työkalusarjan ja pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön tehokkaaseen luomiseen ja käyttöön.

Siirry tästä Cloubin pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön yhdistämisen ratkaisuun

Desku-työpöytä

Desku-työpöydän logo

Desku on sähköinen työpöytä, joka yhdistää kaikki oppilaitoksen web-pohjaiset palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdellä kertakirjautumisella saat kaikki työkalut heti vaivatta käyttöösi!

MPASSid toimii näkymättömästi Deskuun taustalla siten, että loppukäyttäjä pääsee yhdellä klikkauksella MPASSiD:tä tukevaan palveluun.

Uuden MPASSid:tä tukevan palvelun lisääminen Deskuun käy muutamassa minuutissa ja on heti loppukäyttäjien käytettävissä.

Tutustu tästä Deskun verkkotyöpöytään

Digioppikirja

Digioppikirja on sähköisen oppikirjan lukuohjelma, jonka kehittämiseen Opintoverkko Oy sai Tekesin innovaatiorahoituksen vuonna 2013. Ohjelmaa käytetään lukuisissa lukiossa sähköisten oppikirjojen käyttöön opiskelijoile. 

Tutustu Digioppikirjan tarjontaan täällä

Dreamschool

Unelmakoulu-työpöytä kokoaa yhteen eri osapuolien tarjoamat palvelut, jotka kaikki ovat käytettävissä yhdellä kirjautumisella. Yhdellä käyttäjätunnuksella on siis mahdollista esimerkiksi lukea sähköposteja, hoitaa opettajien ja oppilaiden välistä viestintää tai jatkaa koulussa kesken jäänyttä työtä kotona. Lisäksi monipuolinen ja joustava alusta on helppo räätälöidä eri käyttäjille.

Siirry tästä Haltun työpöytään

Edita

Editan logo

Edita on merkittävä suomalainen oppimateriaalikustantaja, joka tarjoaa laadukkaita painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin oppimisen ja opettamisen tueksi.

Editan oppimateriaaleissa yhdistyvät ajantasainen pedagogiikka ja tuore tutkimustieto.

Lue lisää Editan digioppimateriaaleista ja -tuotteista LOPS21:een täällä

Käyttäjän on yhdistettävä MPASSid-tunnus Editan verkkokaupassa luotavaan tunnukseen palvelun asianmukaisen käytön takaamiseksi. Ensimmäisen kerran MPASSilla sisään kirjautuessa käyttäjä ohjataan rekisteröitymislomakkeeseen. Jos asiakkaalla on jo olemassa käyttäjätunnus Editan verkkokaupassa, MPASSid-tunnuksen ja Editan käyttäjätunnuksen voi yhdistää.

EduGo

edugo-oppimisympäristön logo

EduGo-oppimisympäristö mahdollistaa oppimisen ajasta ja paikasta riippumatta. EduGo on uudenaikainen digitaalinen oppimisympäristö, joka sisältää monipuoliset toiminnallisuudet ja oppijoiden edistymisen seurannan. Tarjoamme käytöntuen sekä valmiita oppimissisältöjä.

Tutustu EduGo-oppimisympäristöön

eKampus oppimateriaalit

eKampus-oppimateriaalien logo

EKampus kookaa yhteen useita oppimateriaalikokonaisuuksia matkailu- ja ravintola-alan opiskelijoille.

Tutustu tästä eKampukseen

eMathStudio

e math studion logo

Sähköinen matematiikan vihko, virtuaalinen luokkahuone ja automaattinen matematiikan tarkistin yläkouluille ja lukioille. Soveltuu hyvin hybridiopetukseen ja tukee opettajan ja oppilaan välistä kommunikaatioita. Tarkistin paikantaa virheet ja antaa palautetta. Opettaja voi seurata työskentelyä tehtävätasolla ja kommentoida ja auttaa reaaliajassa. eMathStudioon sisältyvät yläkoulun ja lukion matematiikan kirjat.

Tutustu tästä emathstudion palveluun

Examina

Ylioppilastutkintojen arkisto, jonka myötä opettajat voivat kopioida ja tallentaa vanhoja ylioppilastutkinnon kokeita opetusryhmiensä käyttöön 

Siirry tästä Examina-ylioppilastutkintojen arkistoon

Gradia Moodle

Koulutuskuntayhtymä Gradian Moodle-oppimisalusta vuorovaikutukseen, sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen. 

Tutustu tästä Gradian Moodle-oppimisalustaan

itslearning

itslearningin logo

itslearning on pilvipohjainen oppimisen ohjausjärjestelmä joka yhdistää ihmiset, ideat ja intohimon sekä palauttaa ilon oppimiseen. itslearningin avulla kokoat opetussuunnitelman, toiminnanohjauksen, oppimisprosessien suunnittelun, ohjauksen, arvioinnin ja palautteen yhteen paikkaan. Järjestelmä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet suunnitella opetusta, valmistaa ja jakaa materiaaleja, työskennellä yhteistoiminnallisesti sekä automatisoi rutiinitehtäviä, jolloin opettajille jää enemmän aikaa keskittyä oppijoihin.

Siirry tästä itslearning oppimisalustaan

Kengurukilpailu.fi

Kengurukilpailun logo

Kengurukilpailu on kansainvälinen matemattiikkakilpailu, jonka järjestäjä Suomessa on Viipurin Reaalikoulu Oy. Kilpailuun voi osallistua ala-asteikäisestä lukioikäiseen, omissa sarjoissaan. Opettajat voivat kirjautua kilpailun sivuille MPASSid:n kautta.

Siirry tästä Kengurukilpailun verkkosivuille

Kirjavälityksen Opetusaineistot

opetusaineistot-palvelun tarjoavan kirjavälityksen logo

Opetusaineistot on kouluille tarkoitettu palvelu, jossa opettajat ja oppilaat voivat käyttää kustantajan koululle lisensoimia sähköisiä oppimateriaaleja.

Kirjaudu Opetusaineistot-palveluun täällä

 

Koodikoulu

Koodikoulu kokoaa yhteen paikkaan koodiopetuksen ja -oppaat Suomessa. Koodikoulu on sivusto, josta löydät kaiken, mitä tarvitset koodauksen aloittamiseen.

Tutustu tästä Koodikoulun oppaisiin

Lukulumo

Lukulumon logo

Digitaalinen kirjapalvelu Lukulumo tuo satoja kirjoja tablettiisi, kännykkääsi tai tietokoneellesi. Voit syventyä kuvitukseen, tempautua tarinoiden matkaan lukemalla tai kuunnella seikkailuja korvat höröllä.

Lukulumon avulla jokainen voi lukea tai kuunnella omaan tahtiinsa.

Tutustu Lukulumoon täällä

Lystiwiki

Parkanon koulujen wikipalvelu, joka perustuu Purot.net-alustaan.

Tutustu Purot.net-palveluun

Manabua

Manabuan logo

 

Digitaalinen oppimisympäristö Manabua tarjoaa tietoa kolmessa eri muodossa: lyhyet ja selkeät videot selittävät oppiaineiden keskeiset käsitteet, käsitelistat tukevat oppimista ja tietovisan avulla voit tarkistaa, jäivätkö oppimasi asiat muistiin. Manabuan audiovisuaalinen oppimisympäristö tukee jokaista oppijaa.

Tutustu Manabuaan täällä

MAOL²

MAOL2-oppimisympäristön logo

MAOL²-oppimisympäristö on suunniteltu matemaattisten aineiden opetuksen tarpeisiin.  Matemaattisten aineiden opettajat (MAOL ry) ovat olleet mukana suunnittelemassa palvelua. Palvelu tukee opetussuunnitelmassa asetettuja tavoitteita ja mahdollistaa monipuoliset opiskelu- ja arviointimenetelmät. MAOL²-oppimisympäristöä ei ole sidottu oppikirjaan vaan se antaa opettajalle vapaat kädet käyttää oppimisympäristöä opetuksen tukena.

Tutustu tästä MAOL²-oppimisympäristöön

Nettimoppi

Nettimopin logo

Tutustu tästä Netti-Mopin oppimisympäristöön

 

 

 

 

Näppistaituri

NäppisTaiturin logo

NäppisTaituri on joustava ja helppokäyttöinen kymmensormitekniikan opetusohjelma, jonka avulla käyttäjät oppivat nopean kirjoitustekniikan oppituntien, kirjoituspelien ja kokeiden kautta. NäppisTaituri voidaan hankkia koulun tai kunnan käyttöön ottamalla yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla tai internetsivujen lomakkeen kautta. Tilaaja saa itselleen vain oman koulunsa tai kuntansa käyttöön tarkoitetun yksilöllisen osoitteen, jonka kautta palveluun kirjaudutaan.

Siirry tästä Näppistaiturin opetusohjelmaan

 

OmaStadi

Helsingin kaupungin logo

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia, jossa Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Yhteiskehittämisvaiheessa ideoista kehitetään yhdessä toteutuskelpoisia ehdotuksia. Syksyllä 2021 helsinkiläiset äänestävät ehdotuksista ja kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. Yli 12-vuotiaat helsinkiläisoppilaat voivat äänestää opettajan tarvittaessa tukiessa koululuokassa.

Tutustu tästä Omastadi-palveluun

Opentunti

Opentunnin logo

Opentunti on opettajien käyttöön kehitetty suunnittelutyökalu, joka mahdollistaa suunnitelmien avoimuuden sekä oppilaille että opettajille. Arkityötä helpottava työkalu mahdollistaa suunnitelmien jakamisen samasta järjestelmästä, jolla ne tehdään. Opentunnissa on mahdollista luoda osaamiskarttoja ja osaamismerkkejä, joiden avulla voi suunnitella ja seurata sekä oppilaiden että opettajien osaamisen kehittymistä.

Opentunnissa on myös Tapahtumat -toiminto, joka toimii alustana mm. koulutusten ja vesopäivien järjestelyssä.

Siirry tästä opettajien Opentunti -suunnittelutyökaluun

Otavan palvelut

Otavan oppimisen palveluiden logo

Opepalvelu

Koulun käyttämät Otavan digimateriaalit ovat opettajien käytössä Opepalvelussa. Opettajat voivat Opepalvelussa myös kokeilla Otavan digimateriaaleja 30 päivän ajan veloituksetta. Opepalvelun kautta opettajat voivat kutsua oppilaansa ja opiskelijansa ryhmiin, jakaa heille ryhmien kautta lisenssejä sekä seurata opetusryhmänsä suorituksia ryhmä- ja yksilötasolla. LOPS21-aineistojen järjestely ja yhdistely modulaarisesti on Opepalvelussa mahdollista.

Oppilaan maailma

Peruskoulun oppilaat käyttävät Oppilaan maailmassa koulunsa tilaamia ja opettajan heille jakamia Otavan digitaalisia materiaaleja: digikirjoja, digitehtäviä ja digilisätehtäviä. Oppilaan maailmassa oppilaat saavat myös käyttöönsä vieraiden kielten oppimateriaalien äänitteet.

Opiskelijan maailma

Opiskelijan maailmassa lukion opiskelijat käyttävät itse hankkimiaan tai 2. asteen koulutuksen järjestäjän tarjoamia Otavan digimateriaaleja, kuten esimerkiksi digikirjoja. Opiskelijan maailmassa opiskelija voi liittyä opettajan perustamiin ryhmiin ja käyttää hänelle jaettuja digimateriaaleja sekä opetusryhmää varten muokattuja digituotteita. Myös Otavan painettujen oppikirjojen käyttäjille suunnatut digimateriaalit sekä vieraiden kielten äänitteet löytyvät Opiskelijan maailmasta.

Tutustu ja kirjaudu Otavan oppimisen palveluihin tällä

Opinaika-oppimateriaalit

Opinaika-palvelun logo

Opinaika on sähköinen oppimisympäristö, joka tarjoaa opetussuunnitelmaa tukevia opetussisältöjä eri oppiaineisiin. Opinajan kurssityökalun avulla opettajat voivat tuoda Opinaikaan omaa oppimateriaalia ja jakaa sitä tai Opinajan valmiita sisältöjä oppilaille. Opinajan työkalujen avulla myös oppimisen seuranta ja arviointi onnistuvat helposti ja vaivattomasti.

Tutustu tästä sähköiseen Opinaika -oppimisympäristöön

Opiq e-Oppi

Opiq e-Oppi -palvelun logo

Opiq E-Oppi tarjoaa oppimisalustan, jossa oppilaalla ja opettajalla on käytettävissään suomalaisia oppikirjoja ja -materiaaleja.

Tutustu e-Oppi-ympäristöön

Osallistu Oulu

osallistu oulu -palvelun logo

Palvelua käytetään osallistuvan budjetoinnin toteuttamiseen, missä voidaan ehdottaa ideaa, joka parantaa kaupungin viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Kuntalaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Osallistavaan budjetointiin voivat osallistua kaikki 13 vuotta täyttävät nuoret ja sitä vanhemmat.

Tutustu palveluun täällä

Paikkaoppi

Paikkaopin logo

Paikkaoppi.fi on kouluille maksuton verkkopohjainen oppimisympäristö. Se sisältää työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Oppimisympäristön interaktiivinen kartta toimii projektialustana oppilaiden omille ympäristöhavainnoille ja kokemuksille.

Siirry tästä PaikkaOppi-paikkatietopalveluun

Peda.net

Peda.netin logo

Peda.net on aidosti oppijalähtöinen oppimisalusta. Peda.net kehittää yhdessä opetusalan toimijoiden kanssa pedagogisesti laadukkaita, helppokäyttöisiä ja luotettavia palveluita käyttäjilleen. Peda.netin toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos.

Tutustu tästä Peda.net-oppimisalustaan

Promentor

Promentor tarjoaa palveluita yrityksille, oppilaitoksille, lapsille ja kuluttajille. Päätuotteemme on Promentor Web, jonka avulla kuka tahansa voi opiskella kieliä itsenäisesti netissä milloin ja missä tahansa.

Siirry tästä Promentor -kielen oppimisen palveluun

Qridi

Qridin logo

Qridi on kattava ja helppokäyttöinen ratkaisu formatiivisen arvioinnin tekemiseen perusasteella. Qridin avulla oppimisprosessista tehdään näkyvää ja jokainen oppija voi löytää omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Monipuolisen arviointidatan avulla voidaan todentaa oppimisen kannalta merkityksellisiä, mm. itsetuntoon ja hyvinvointiin liityviä asioita. Qridi on joustava työväline, joka sopii hyvin niin ala- ja yläkoulujen kuin lukioiden tarpeisiin.

Siirry tästä Qridin arviointityökaluun

SanomaPro-oppimateriaalit

SanomaPron logo

Teemme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä tuotamme sähköisiä palveluja perusopetukseen, lukioon ja ammatilliseen opetukseen. Helpotamme opettajan arkea tarjoamalla työvälineitä ja sisältöjä opetuksen toteuttamiseen, monipuolistamiseen ja oppimistulosten kehittämiseen. Oppimateriaalimme luovat yksilöllisiä ja innostavia oppimispolkuja erilaisille oppijoille.

Siirry tästä Sanomapron oppimateriaaleihin

Jokainen Sanoma Pron digimateriaalien käyttäjä tarvitsee oman, henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. 

Jos olet opettaja tai opiskelija, selvitä ensin, onko koulullasi sopimus tunnusten automaattisesta luomisesta, tai onko koulun käyttämä muu tunnus yhdistetty Sanoma Pron palveluun (esim. MPASSid). Jos näin on, koulusi antaa sinulle tunnuksen.

Jos olet yksityishenkilö tai jos koulullasi ei ole sopimusta asiasta, voit luoda tunnuksen itse osoitteessa sanomapro.fi.

Lisätietoja SanomaPro-tileistä löydät tältä sivulta

SkillGrower

SkillGrowerin logo

Skillgrower on matematiikan oppimisalusta opettajalle ja oppilaalle. Se sisältää kaiken opetuksessa tarvittavan ja tunnistautuminen mahdollistaa suoritusten tallentumisen ja monipuolisen analytiikan hyödyntämisen osana opetusta sekä lisenssien hallinan.

Tutustu Skillgroweriin täällä

Sumo.app

Piirrä kuvia, luo musiikkia, editoi videoita, muokkaa valokuvia, koodaa sovelluksia ja rakenna 3D malleja. Online-sovellukset, tutoriaalit ja yhteisö jotka inspiroivat sinua oppimaan.

Siirry tästä Sumo.app-verkkosivulle

Studeo

Studeon logo

Studeo tarjoaa sähköisiä oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Studeon oppimateriaaleissa pedagogisuus, opetussuunnitelman mukaiset sisällöt ja teknologian hyödyt yhdistyvät uudella tavalla. Studeon ammattitaitoisesti tuotetut, helppokäyttöiset ja monipuoliset oppimateriaalit takaavat sujuvan arjen sekä opiskelijalle, että opettajalle.

Tutustu tästä Studeon sähköisiin oppimateriaaleihin

Tiera Edison

Tiera Edisonin logo

Edison on sähköinen työpöydän, joka soveltuu opetus- ja koulutus alan lisäksi käyttöön myös muille aloille. Henkilökohtainen työpöytä kokoaa kaikki käyttäjän sovellukset yhteen näkymään ja toimii integraatioalustana kaikille tarvittaville oppimisen ja opetuksen sovelluksille. Sovellukset avautuvat kertakirjautumisella kunnan oman käyttäjätiedon avulla eikä oppilaiden ja opettajien tarvitse enää kirjautua useilla eri tunnuksilla eri palveluihin.

Tutustu tästä Edisonin oppimisalustaan

Tiera Edustore

Tieran Edustoren logo

Tiera Edustore on hankintakanava, jossa on tarjolla laaja ja kattava valikoima digitaalisia ja painettuja oppimateriaaleja ja niihin liittyviä oheismateriaaleja ja -tarvikkeita varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, toisen asteen oppilaitosten, maahanmuuttajaopetuksen ja täydennys- sekä yleishyödyllisen koulutuksen käyttöön.

Tutustu Edustoreen täällä

Turnitin Feedback Studio

turn it inin logo

Turnitin on apu tieteellisen kirjoittamistaidon harjoitteluun. Turnitin Feedback Studio on webpohjainen järjestelmä, jolla opettaja tarkistaa tekstien alkuperäisyyden, antaa  palautetta ja arvio oppilaan palauttamaa tehtävää. Turnitin tarjoaa opettajalle monipuoliset palautteen antamisen ja arvioinnin työkalut.

Siirry tästä Turnitin esittelyvideoon

Tuudo

Tuudo-mobiilisovelluksen logo

Tuudo kokoaa kaikki tärkeimmät opiskelijoiden opintopalvelut yhteen mobiilisovellukseen ja helpottaa tällä tavoin sekä opiskelijoiden arkea kuin opetusorganisaation hallinnollista taakkaa. Tuudon kautta opiskelija voi seurata mm. omaa lukujärjestystään, opintosuorituksiaan ja ajankohtaisia tiedotteita, navigoida karttojen avulla ja hyödyntää digitaalista kirjastokorttia tai opiskelijatunnistetta.

Tutustu Tuudo-mobiilisovellukseen

Velmu

Velmu on pilvessä toimiva työpöytä, joka kokoaa sähköiset palvelut yhteen näkymään. Velmusta löydät sähköpostit, kalenterit, oppimateriaalit, oppimisympäristöt ja oppilashallintojärjestelmän sekä omat sovellukset ja linkit.

Tutustu tästä Velmun työpöytään

Wilma

Wilma on opetuksen keskiössä toimiva palvelu joka tarjoaa oppilashallinnon työvälineitä ihan oppilashallinosta opetusmateriaalien jakeluun sekä porttina opetusalan palveluihin yhden kirjautumisen kautta.

Lue lisää Wilmasta

YipTree

YipTreen logo

YipTree on älykäs opetussuunnitelman mukainen arviointiympäristö, joka sisältää opetussuunnitelman mukaisia automaattitarkisteisia kokeita, tehtäviä, laaja-alaisen osaamisen arviointilomakkeita, itsearvioinnin välineitä ja helppolukuista oppimisen analytiikka. Siis kaikki mitä opetussuunnitelman mukaiseen arviointiin tarvitset! 

Tutustu tästä YipTree-oppimisen arviointiympäristöön

Äly

Äly-oppimisympäristön logo

Äly on lukion suomen kielen ja kirjallisuuden digitaalinen oppimisympäristö.

Tutustu tästä Äly-oppimisympäristöön