Hyppää pääsisältöön
Kampanjan banneri

#PieniäSupertekoja -kampanjalla haluamme nostaa esiin nuorten oikeuden saada tietoa ja ohjausta kansainvälistymiseen. Jokaisella nuorella on mahdollisuus kansainvälistyä. 

Kampanja on suunnattu erityisesti tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön ammattilaisille, mutta jokainen voi vaikuttaa jakamalla tietoa kansainvälistymisen mahdollisuuksista nuorille.

Kansainvälisten kokemusten hankkiminen on usein hyppy tuntemattomaan: se on itsensä altiiksi asettamista ja oman mukavuusalueen rajojen testaamista. Uskallus tuo uusien kokemusten ja elämysten lisäksi mukanaan työelämässä ja arjessa tarvittavia taitoja. Kansainvälinen osaaminen on tärkeä osa suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta.

Sinunkin arjen pienet tekosi ovat supersankaruutta –  osallistu kampanjaan

Suomessa on myös nuoria, jotka ajattelevat, ettei kansainvälistyminen ole heitä varten. Kaikilla ei ole tietoa vaihtoehtojen kirjosta ja siitä, miten myös kotimaassa voi kansainvälistyä.

Tiedon ja ohjauksen puute ei saa asettaa nuoria keskenään eriarvoiseen asemaan, tukea tulisi olla tarjolla kaikille. Kansainvälistymisen vaihtoehtoja löytyy kaikenlaisille nuorille.

•    Tietoa, tukea ja kehittämisrahoitusta kansainvälistymiseen 
•    Maailmalle.net - tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla

Anna oma panoksesi 

  • Tutustu tämän sivuston tarinoihin: jaa sisältöjä somessa #PieniäSupertekoja (seuraa kanaviamme: FacebookTwitter) ja hyödynnä niitä omassa työssäsi
  • Osallistu kampanjahaasteeseen [ohjaajat]

Kansainvälistymistarinat ja kampanjahaaste

Tarinat ja haaste
Kansainvälistymistarinat
Kuusi nuorta aikuista jakoi meille oman kansainvälistymistarinansa. Jokaisen polku on ollut erilainen ja jokainen on tuonut mukanaan omanlaisiaan oppimiskokemuksia.
Kampanjahaaste ohjaajille
Haastamme ohjaajia pohtimaan kansainvälisyyden kokemuksia ryhmänsä kanssa. Toteuta omassa ohjaustilanteessasi toinen haasteista ja haasta mukaan seuraava ohjaaja!