Erasmus+ nuorisoalalle: "Embracing Diversity" - Training Course on Diversity Management

Koulutus Kansainvälistyminen Kulttuurinen moninaisuus Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Yhdenvertaisuus esille nuorisotyössä

Kaikkien nuorten samanarvoinen kohtelu on yksi nuorisotyön perusajatuksista. Jokaisella nuorella tulee olla samanlaiset mahdollisuudet osallistua ja toteuttaa itseään, riippumatta heidän taustoistaan tai elämää rajoittavista tekijöistä. Oletko varma, että sinä osaat työssäsi ottaa kaikki nuoret samanarvoisesti huomioon? Ja kuinka se tehdään käytännössä, kun erilaisia tarpeita täytyy ottaa huomioon toimintaa järjestäessä?

Hahmota asiat paremmin koulutuksen kautta

Embracing Diversity -koulutuksessa pääset pohtimaan yhdenvertaiseen toimintaan liittyviä kysymyksiä. Koulutuksessa voit hahmottaa monenlaisuuden paremmin ja tunnistaa myös näkymättömissä olevia asioita, joita sinun tulee nuoristyöntekijänä ottaa huomioon. Voit myös pohtia sitä, miten moninaisuutta tuodaan esille työssä ja kuinka sen toteutuminen varmistetaan omassa toiminnassa.

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan myös italialaisiin käytäntöihin esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuorten, pakolais- ja turvapaikanhakijanuorten sekä romaninuorten parissa. Eurooppalaisten nuorisotyöntekijöiden kanssa voit vaihtaa ja jakaa omia kokemuksiasi ja käytäntöjäsi.

Koulutus järjestetään Roomassa, Italiassa 18.-23.11.2019

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Jos olet täysi-ikäinen ja aktiivisesti nuorten parissa toimiva henkilö, voit hakea osallistujaksi. On tärkeää, että ajattelet moninaisuutta oman työsi kautta ja haluat kehittää päivittäistä työtäsi tämän koulutuksen avulla.

Mitä osallistuminen maksaa?

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumismaksua tai varata itsellesi majoitusta koulutuksen ajaksi. Koulutusta isännöivä toimisto varaa majoituksen kaikille ja järjestää ruokailut tapahtuman aikana. Me korvaamme osallistujan matkat kotiovelta koulutuksen tapahtumapaikalle ja takaisin kokonaisuudessaan tapahtuman jälkeen. Sinun täytyy huolehtia tarpeeksi kattavasta vakuutuksesta ja sopimaan matkajärjestelyt päivärahoineen työnantajasi kanssa.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Hae koulutukseen sähköisellä hakulomakkeella, linkki on tämän ilmoituksen lopussa.  Saat hakulomakkeen esille, kun painat Apply Now! -painiketta hakukuulutuksessa SALTOn sivuilla. Jos tämä on ensimmäinen hakemuksesi SALTOn sivulla, hakemus neuvoo sinua luomaan itsellesi MySALTO-tunnukset.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

18.–23.11.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Rooma, Italia Map link

Ilmoittautumisaika

18.6.2019 – 26.9.2019 klo 23:59

Liitteet

Koulutuksen ohjelmaluonnos
Liitteestä näet koulutusviikon rakenteen ja käsiteltävät aiheet.