Erasmus+ nuorisoalalle: Mobility Taster for Inclusion Organisations

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action Euroopan solidaarisuusjoukot

Kansainvälinen nuorisotoiminta on kaikkien nuorten mahdollisuus

Mobility Taster -koulutuksen tarkoituksena on antaa enemmän tukea tarvitsevien nuorten kanssa toimiville organisaatioille esimerkkejä, käytäntöjä ja ideoita kansainvälisten nuorisohankkeiden toteuttamiseen. Erasmus+ -ohjelman tarkoituksen on aina ottaa mukaan myös ne nuoret, joille kansainvälinen toiminta ei välttämättä ole todennäköinen tai ensimmäinen vaihtoehto. Kansainväliset hankkeet sopivat kaikille nuorille ja hankkeita toteuttaneet organisaatiot esittelevät tapoja, joilla he ovat auttaneet nuoria kansainvälistymään.

Tämän koulutuksen tarkoituksena on antaa muita heikommassa asemassa olevien nuorten kanssa toimiville hyviä toimintatapoja kansainvälisten hankkeiden aloittamiseen. Koulutus kertoo, millaista rahoitusta on tarjolla ja ohjaa askel askeleelta ymmärtämään, miten hankkeita toteutetaan.

Koulutus järjestetään Riiassa, Latviassa 22.-26.10.2019.

Toiset nuoret tarvitsevat enemmän tukea

Nuorilla voi olla elemässään erilaisia hankaluuksia, jotka asettavat heidät vertaisiinsa nähden heikompaan asemaan. Nuorella voi olla syrjinnän tai ulkopuoliseksi jäämisen kokemuksia, hän voi kuulua johonkin vähemmistöön, jonka asiat eivät ole yhtä hyvin kuin valtaväestön. Nuorella voi olla elämää vaikeuttavia terveyteen tai vammaisuuteen liittyviä haasteita, taloudellisia vaikeuksia, työttömyyttä tai hankaluuksia opetuksessa pärjäämisen kanssa.

Nuorisotyö on aina ottanut vastaan kaikenlaisia nuoria ja auttanut heitä pärjäämään paremmin elämässä. Kansainväliset hankkeet voivat olla nuorisotyön työkalu nuorten voimaannuttamisessa ja tukemisessa.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Sinun ei tarvitse tietää kansainvälisestä nuorisotoiminnasta tai Erasmus+ Youth in Actionista mitään, koulutus on nimenomaisesti tarkoitettu niille, joilla ei vielä ole kokemusta kansainvälisestä nuorisotoiminnasta. Jos olet täysi-ikäinen ja työskentelet suoraan muita heikommassa asemassa olevien nuorten kanssa nuorisotyön kentällä, tämä koulutus voi olla hyödyllinen sinulle.

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistuvilta henkilöiltä ei peritä osallistumismaksua ja heidän matkakulunsa korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaalien järjestämisestä, joten osallistujalle ei tule niistä mitään kuluja. Osallistujan tulee olla vakuutettu, työnantajan vakuutus käy. Hakijan kannattaa sopia mahdollisuudesta osallistumiseen oman esimiehensä kanssa.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

22.–26.10.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

29.5.2019 – 1.9.2019 klo 23:59