Erasmus+ nuorisoalalle: Partner Up in Europe

Seminaari Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat

Kansainvälisellä yhteistyöllä parempaa nuorisotyötä

Tunnistatko sen, että haluaisit omassa työssäsi muuttaa joitakin toimintatapoja tai tehdä asioita paremmin? Uskotko, että muiden toimintaan tutustumalla, voi saada hyviä ideoita oman toimintansa kehittämiseen?

Partner Up in Europe -seminaarissa tapaat muita samassa tilanteessa olevia henkilöitä. He kaikki ovat tunnistaneet tarpeen kehittää toimintaansa ja he kaipaavat muiden esimerkkejä, sparrausta tai laatikon ulkopuolista ajattelua. Seminaarissa voit löytää kumppaneita hankkeisiin, joissa pääsette vaihtamaan käytäntöjä, kehittämään toimintatapoja tai tutustumaan uusiin toimintamenetelmiin toisessa maassa. Opit myös, kuinka suunnitella nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeita, joiden avulla oma toiminta kehittyy.

Hankkeita, joissa nuorisotyöntekijät kehittävät omaa työtään

Erasmus+ -ohjelman hankemuoto nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet on paljon enemmän kuin liikkuvuutta. Itse asiassa ihmisten vierailut maasta toiseen ovat vain väline sille, että nuorisotyön menetelmät leviävät ja hyvät käytännöt voidaan siirtää maasta toiseen. Tästä seminaarista löydät belgialaisia, hollantilaisia, norjalaisia, suomalaisia ja portugalilaisia nuorisotyöntekijöitä, joiden kanssa voit suunnitella pientä ja ketterää kehityshankettasi. Seminaari auttaa teitä tutustumaan toistenne toimintaan ja kehittämään sitä eteenpäin.

Millaiset organisaatiot voivat osallistua?

Seminaari sopii kaikenlaisille nuorisotyön organisaatioille, mutta voi palvella paremmin pieniä organisaatioita. Esimerkiksi pienet kunnat tai järjestöt, joiden kehittämistarve on käytännönläheinen, ovat hyviä hakijoita. Seminaarissa ei pyritä suurien strategioiden luomiseen tai pitkäkestoisten kehityshankkeiden rakentamiseen. Jos teillä on konkreettinen haaste, johon etsitte käytännön ratkaisuja, tämä seminaari sopii teille.

Keskustele työkavereiden ja pomon kanssa organisaation kehitystarpeesta. Sinä tuot koko organisaation tarpeet eurooppalaiseen seminaariin ja edustat siten koko organisaatiotasi. Voitte itse valita, kuka teitä seminaarissa edustaa. Pääasia on, että hän ymmärtää, mikä teitä motivoi osallistumaan seminaariin.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus riittää usein hyvin.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa 


Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

4.–7.11.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Bryssel, Belgia Map link

Ilmoittautumisaika

3.6.2019 – 23.9.2019 klo 23:59