EU:n nuoriso-ohjelmat: European Conference "Youth for Human Rights"

Seminaari Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Ihmisten oikeudet puheeksi nuorisotyössä

Olet ehkä huomannut nuorisotilan keskusteluja kuunnellessasi tai sosiaalista mediaa selaillessasi, että yhdenvertaisuuden, syrjinnän, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon aiheet nousevat esiin jatkuvasti. Välillä aiheet ovat hankalia ja monimutkaisia, niihin liittyvät asenteet monenkirjavia ja välillä hyvin kyseenalaisia. Sinusta voi tuntua, että on hankala puuttua tai perustella yhdenvertaisuuteen liittyviä mielipiteitäsi internetin huhumyllyjen ja populistisen politiikan luomia asenteita vastaan.

Ihmisoikeudet ovat kuitenkin ihmisyyden perusta ja meidän kaikkien pitäisi ymmärtää paremmin, mitä ne tarkoittavat, miten niitä tuetaan ja kuinka asia selitetään nuorille järkevästi ja heitä osallistaen. Ihmisoikeuksien tulisi olla rakentava puheenaihe myös nuorisotyön arjessa.

Tutustu ihmisoikeuksiin konferenssissa

Youth for Human Rights -konferenssissa pääset keskustelemaan nuorisotyön ja ihmisoikeuksien suhteesta muiden nuorisotyötä tekevien kanssa. Konferenssiin haetaan 140 osallistujaa, joiden joukossa on nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös päättäjiä, tutkijoita, asiantuntijoita ja kouluttajia. Eri ryhmissä käytävien keskustelujen pohjalta hahmotellaan suosituksia tuleviin eurooppalaisiin nuoriso-ohjelmiin sekä nuorisopolitiikan papereihin.

Konferenssissa voit tutustua erilaisiin ihmisoikeuskäytäntöihin eurooppalaisessa nuorisotyössä ja osaltasi auttaa ihmisoikeuksien tuomista nuorisotyön pariin. Konferenssissa myös esitellään kolmevuotisen eurooppalaisen Youth for Human Rights -prosessin saavutuksia ja tuloksia.

Konferenssi järjestetään Tallinnassa Virossa.

Kenelle opintovierailu sopii?

Olet ehkä töissä nuorisotilalla tai järjestät toimintaa nuorille muulla tavalla. Ehkä partioit katuja tai kohtaat nuoria yksilöohjauksessa. Voit tehdä työtä syrjäytymisen tai radikalisoitumisen parissa. Ihmisoikeusasiat ovat sinulle tärkeitä ja haluat ymmärtää niitä paremmin. Voit olla yhdenvertaisuustoiminnassa jo valmiiksi aktiivinen tai siitä kiinnostunut ja toimintaa aloitteleva henkilö. Tärkeintä on, että sinulla on linkki nuorisotoimintaan.

Jatka oppimista ihmisoikeuskouluttajakoulutuksessa

Vuoden 2020 alussa järjestämme kansainvälisen ihmisoikeuskouluttajakoulutuksen. Jos ihmisoikeudet nuorisotyössä alkavat kiinnostaa sinua enemmän, voit hakea koulutukseen mukaan. Sen tarkoituksena on antaa syvempiä taitoja ihmisoikeuksien käsittelyyn nuorten kanssa. Saat mahdollisuuden suunnitella työpajan, jonka voit toteuttaa kotipaikkakunnalla koulutuksen jälkeen.

Kouluttajakoulutuksen suunnitelma ei ole vielä valmis. Haku aukeaa syksyllä 2019.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

28.–30.10.2019
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Tallinna, Viro Map link

Ilmoittautumisaika

14.8.2019 – 4.9.2019 klo 23:59