EU:n nuoriso-ohjelmat: SMART Participation in Erasmus+

Seminaari Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Nuorten digitaalinen osallistuminen yhteiskunnassa

Nuorten osallisuuden tukeminen on kirjoitettu sekä eurooppalaisiin että kotimaisiin nuorisotyön strategioihin. Osallisuus ei enää tarkoita välttämättä sitä, että nuoret kokoontuvat nuorisotalolle kokoustamaan. Digitaalinen osallisuus ja uudet sähköiset alustat, sovellukset ja työmenetelmät tuottavat koko ajan uusia tapoja osallistua verkon kautta omalla älypuhelimella. SMART Participation in Erasmus+ -seminaarissa pääset tutustumaan digiosallisuuden todellisuuteen Euroopassa.

Seminaari järjestetään Kyproksella.

Eurooppalaisia osallisuuden käytäntöjä

Seminaarissa pääset tapaamaan erilaisia toimijoita, jotka kehittävät ja käyttävät sähköisiä osallisuuden menetelmiä tai haluavat oppia niistä. Tutustut digitaalisen osallisuuden strategioihin, digitaalisen osallisuuden käytäntöihin Euroopassa ja perehdyt käytössä oleviin sovelluksiin ja menetelmiin.

Seminaari antaa sinulle mahdollisuuden pohtia nuorisotyön roolia digiosallisuuden kasvattamisessa. Samalla saat näkökulmaa EU:n nuorisodialogin prosessista ja ymmärrät paremmin, miten Erasmus+ -ohjelman nuorisodialogihankkeet toimivat.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Voit olla digitaalisesta nuorisotyöstä ja -osallisuudesta kiinnostunut nuorisotyöntekijä, suunnittelija tai hanketoimija. Toisaalta päätäntävaltaa käyttävien elinten edustajat kunnanvaltuustosta tai kuntien hallinnosta voivat olla hyviä osallistujia. Ehkä työskentelet nuorten osallisuutta tukevassa järjestössä tai olet kiinnostunut päätöksenteosta sekä nuorten ja päättäjien välisestä vuoropuhelusta. Tai olet nuorisovaltuuston vetäjä, joka haluaa kehittää osallistumisen tapoja. Ehkä osallistut EU Youth Dialogue -prosessin kansallisen ryhmän toimintaan? Sinulla tulee kuitenkin olla selkeä linkki nuorisotyöhön tai nuorten osallisuuden kehittämiseen.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Alla oleva linkki vie eurooppalaiseen koulutuskalenteriin. Voit luoda itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO) ja täyttää sähköisen hakemuksen siellä.

Lisätietoja antaa 

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

25.–30.11.2019
Kypros Map link

Ilmoittautumisaika

15.8.2019 – 15.9.2019 klo 23:59

Liitteet

Konferenssin ohjelmaluonnos