Euroopan solidaarisuusjoukot: Harjoittelu- ja työhankkeet uusille toimijoille

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Kansalaistoiminta EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Työ- ja harjoitteluhankkeet Euroopan solidaarisuusjoukoissa

Tämä solidaarisuusjoukkojen hankemuoto antaa nuorille mahdollisuuden suorittaa harjoittelua tai työskennellä kansainvälisessä kohteessa. Hankkeiden avulla nuoret voivat saada konkreettista työkokemusta ja parantaa omia työllistymismahdollisuuksiaan.

Koulutuspäivä tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoittelu- ja työhankkeisiin. Koulutuksen kautta ymmärrät paremmin, miten sinun organisaatiosi voi tarjota nuorille konkreettista kokemusta työelämästä hankkeiden avulla.

Uusille toimijoille -koulutus järjestetään 4.9.2019 klo 9:30-13.30 Helsingissä.

Käytännön neuvoja suunnitteluun ja toteutukseen

Päivän tavoitteena on antaa sinulle neuvoja, ideoita ja hyviä menettelytapoja Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoittelu- ja työhankkeiden suunnitteluun, hallinnointiin ja käytännön toteutukseen omassa organisaatiossasi. Koulutuksen aikana käydään läpi millaisia tehtäviä osallistuvilla organisaatioilla liittyy hankkeen valmisteluun, toteutukseen ja seurantaan. Hyviä käytäntöjä hankkeiden toteuttamiseen pohditaan yhdessä toisten osallistujien kanssa. Päivän aikana ideoidaan myös toimivia kumppanuuksia, joissa hankkeita voi toteuttaa.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Voit osallistuja koulutukseen, jos organisaationne suunnittelee toteuttavansa Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoittelu- ja työhankkeita tulevaisuudessa.

Mitä osallistuminen maksaa?

Koulutus on osallistujille maksuton ja sen aikana tarjotaan aamukahvi ja lounas. Korvaamme jälkikäteen osallistujien matkakulut edullisinta julkista matkustustapaa käyttäen.

Jos osallistut myös 3.9.2019 järjestettävään Euroopan solidaarisuusjoukkojen koulutukseen, voimme järjestää majoituksen Helsingin ulkopuolelta koulutuksiin osallistuville.

Lisätietoja koulutuksesta

Jutta Kivimäki
Ohjelma-asiantuntija
Opetushallitus
jutta.kivimaki(at)oph.fi
+358 29 533 8568

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

4.9.2019 09.30–13.30

Ilmoittautumisaika

17.5.2019 – 28.8.2019 klo 23:59