Euroopan solidaarisuusjoukot: Solidaarisuusprojektien Rauhankiihdyttämö

Koulutus Kulttuuri Nuorisotyö Liikunta ja urheilu Kansalaistoiminta Euroopan solidaarisuusjoukot

Solidaarisuusprojektien suunnittelukoulutus

Oletko nuori aikuinen, jota kiinnostaa haastaa päättäjiä keskusteluun yhdenvertaisuusasioista? Tiesitkö, että Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta vähintään viiden hengen 18-30-vuotiaiden nuorten ryhmät voivat saada rahallista tukea oman projektin toteuttamiseen? Ja oletko selvillä siitä, että suunnitelmaa ei tarvitse tehdä yksin, vaan voit osallistua Rauhankiihdyttämöön, jossa voitte rakentaa omaa projektisuunnitelmaanne pala palalta valmiimmaksi. Prosessin jälkeen voitte hakea projekti-idealle tukea helmikuun rahoitushaussa. Koulutuksessa opit myös kirjoittamaan projektisi hakemukseen ja hakemaan tukea.

Mitä koulutukseen kuuluu?

Koulutus muodostuu kolmesta osasta, jotka tapahtuvat joulukuu 2019 - tammikuu 2020 välisenä aikana:

  • 1. tapaaminen: Hajanaisista ajatuksista kirkkaisiin ideoihin maanantaina 16.12.2019 klo 16:30-19:00
  • 2. tapaaminen: Päättäjät ja nuoret kohtaavat perjantaina 17.1.2020 klo 10:00-16:00
  • 3. tapaaminen: Hankeklinikka lauantaina 25.1.2020 klo 10:00-16:00

Koulutusta varten sinun täytyy valmistella ryhmäsi kanssa ennakkotehtävä, joka palautetaan etukäteen.

Koulutuspaikkana on Rauhankasvatusinstituutin tilat osoitteessa Suonionkatu 2, 00530 Helsinki.

Tarkemmat kuvaukset eri tapaamisista ja ennakkotehtävän sisällöstä saat Rauhankasvatusinstituutin sivuilta https://rauhankasvatus.fi/rauhankiihdyttamo/

Millainen projekti voi olla?

Jos sinulla on ajatus järjestää toimintaa, josta on hyötyä jollekin toiselle ryhmälle tai yhteisölle, solidaarisuusprojektin idea on jo perusteltu. Koulutuksessa voit kehittää ideoitasi, viedä niitä eteenpäin ja panna lihaa luiden ympärille. Solidaarisuusprojektissa sinä olet toiminnan keskiössä ja toteutat hankkeesi itse. Jos tarve vaatii, ulkopuolinen aikuinen voi neuvoa vaikeissa kohdissa. Itse toiminta voi olla mitä tahansa kampanjoinnista kerhotoimintaan tai tiedotuksesta aktiviteettien järjestämiseen. Se voi tapahtua osittain verkossa tai kokonaan IRL.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

18-30-vuotiaat nuoret aikuiset ovat tervetulleita koulutukseen. Solidaarisuusprojektia varten tarvitaan vähintään viiden nuoren ryhmä, joten kerää ryhmä valmiiksi kokoon. Solidaarisuusprojekteja et voi tehdä yksin, joten sinun kannattaa motivoida muita mukaasi. Sukupuolellasi, uskonnollasi, etnisyydelläsi, kansalaisuudellasi, vammaisuudellasi, tai millään muulla identiteettiisi liittyvällä asialla ei ole väliä, on tärkeintä että sinua kiinnostaa toimia aktiivisesti.

Mitä koulutus maksaa?

Koulutukset eivät maksa sinulle mitään. Pääkaupunkiseudulta tulevien osallistujien matkakulut voidaan korvata jälkeenpäin.

Rauhankiihdyttämöt järjestetään myös Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Ilmoitamme niistä, kun päivämäärät selviävät.

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta

Aika ja paikka

16.12.2019–25.1.2020
Prosessiin kuuluu kolme lyhyttä koulutusta kahden kuukauden sisällä
Rauhankasvatusinstituutti ry , Helsinki
Suonionkatu 2, 00530 Helsinki
Map link

Ilmoittautumisaika

26.11.2019 – 12.12.2019 klo 23:59