Plussaa Erasmus+ -ohjelmasta – Tunnista ja tunne vaikutukset!

Seminaari Kansainvälistyminen Laatu ja kehittäminen Erasmus kouluissa Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ Jean Monnet Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action Erasmus+ yhteiset Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle EU:n nuoriso-ohjelmat
Kuvituskuva, nuoret nostavat toisilleen hattua

Millaisia muutoksia ja vaikutuksia Erasmus+ -ohjelman hankkeet ja ulkomaan jaksot ovat saaneet aikaan? Mikä on ohjelman vaikutus henkilöihin ja organisaatioihin, entä koulutuksen ja nuorisotoiminnan kehittämiseen? Mikä on ohjelman merkitys kansainvälisyyden lisäämisessä, tasa-arvon edistämisessä ja yhteiskunnallisessa uudistamisessa?

Näihin asioihin perehdytään Opetushallituksen järjestämässä kansallisessa seminaarissa. Tilaisuudessa keskustellaan kuluvan Erasmus+ -ohjelmakauden aikaansaannoksista, globaaleista tulevaisuuden haasteista sekä mahdollisista keinoista lisätä ohjelman vaikuttavuutta entisestään. Seminaari on suunnattu erityisesti päättäjille ja hanketoimijoille yleissivistävän, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen, korkeakoulutuksen sekä nuorisoalan sektoreilla.

Tilaisuutta voit seurata joko paikan päällä tai etänä.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan (löydät sen sivun liitteistä) ja ilmoittaudu 20.8.2019 mennessä osallistutpa tilaisuuteen paikan päällä tai etänä.

Tervetuloa!

Lisätietoa

Anita Varsa
etunimi.sukunimi@oph.fi
puh. 0295 33 1219

Anna-Maria Strengell
etunimi.sukunimi@oph.fi

puh. 029 533 1798

Mikä on Erasmus+?

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, jolla tuetaan monenlaisia ulkomaan jaksoja, eurooppalaista yhteistyötä sekä vuoropuhelua eri tahojen välillä. Kuluva ohjelmakausi kattaa vuodet 2014–2020. Uutta ohjelmakautta valmistellaan parhaillaan. 

Opetushallitus tukee tänä vuonna Erasmus+ -ohjelmalla kansainvälistymistä ja koulutuksen ja nuorisotoiminnan kehittämistä  45 miljoonalla eurolla.  
 
Lähes 300 000 suomalaista on osallistunut Erasmus+ -ohjelman ja sitä edeltävien ohjelmien tukemiin ulkomaanjaksoihin vuodesta 1992 lähtien. 
Ilmoittaudu viimeistään 20.8.2019

Aika ja paikka

6.9.2019 09.30–15.00
Finlandia-talo, Veranda 2 , Helsinki
Mannerheimintie 13 E

Ilmoittautumisaika

14.5.2019 – 20.8.2019 klo 23:55

Liitteet

Seminaarin ohjelma