Plussaa Erasmus+ -ohjelmasta – Tunnista ja tunne vaikutukset!

Seminaari Kansainvälistyminen Laatu ja kehittäminen Erasmus kouluissa Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ Jean Monnet Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle EU:n nuoriso-ohjelmat
Kuvituskuva, nuoret nostavat toisilleen hattua

Millaisia muutoksia ja vaikutuksia Erasmus+ -ohjelman hankkeet ja ulkomaan jaksot ovat saaneet aikaan? Mikä on ohjelman vaikutus henkilöihin ja organisaatioihin, entä koulutuksen ja nuorisotoiminnan kehittämiseen? Mikä on ohjelman merkitys kansainvälisyyden lisäämisessä, tasa-arvon edistämisessä ja yhteiskunnallisessa uudistamisessa?

Näihin asioihin perehdyttiin Opetushallituksen järjestämässä kansallisessa seminaarissa. Tilaisuudessa keskusteltiin kuluvan Erasmus+ -ohjelmakauden aikaansaannoksista, globaaleista tulevaisuuden haasteista sekä mahdollisista keinoista lisätä ohjelman vaikuttavuutta entisestään. Seminaari oli suunnattu erityisesti päättäjille ja hanketoimijoille yleissivistävän, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen, korkeakoulutuksen sekä nuorisoalan sektoreilla.

 

Katso tilaisuuden videotallenteet

Erasmus+ -ohjelman kansallisen toimiston vs. johtaja Mika Saarinen, Opetushallitus

Katso videotallenteet kokonaisuudessaan

Lisätietoa

Anita Varsa
etunimi.sukunimi [at] oph.fi
puh. 0295 33 1219

Anna-Maria Strengell
etunimi.sukunimi [at] oph.fi

puh. 029 533 1798

Mikä on Erasmus+?

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, jolla tuetaan monenlaisia ulkomaan jaksoja, eurooppalaista yhteistyötä sekä vuoropuhelua eri tahojen välillä. Kuluva ohjelmakausi kattaa vuodet 2014–2020. Uutta ohjelmakautta valmistellaan parhaillaan. 

Opetushallitus tukee tänä vuonna Erasmus+ -ohjelmalla kansainvälistymistä ja koulutuksen ja nuorisotoiminnan kehittämistä  45 miljoonalla eurolla.  
 
Lähes 300 000 suomalaista on osallistunut Erasmus+ -ohjelman ja sitä edeltävien ohjelmien tukemiin ulkomaanjaksoihin vuodesta 1992 lähtien.