EDUFI HigherEd Webinars: Erasmus+ -ohjelman vaikutukset korkeakouluopiskelijoiden ja henkilökunnan näkökulmasta

Korkeakoulutus Erasmus+ korkeakoulutukselle
EDUFI HigherEd Webinars Erasmus logo

Tule kuulemaan ajankohtaisia tuloksia Erasmus+ osallistujapalautteista! Millaisia vaikutuksia opiskelija- ja henkilökuntaliikkuvuuksilla on osallistujille ja korkeakouluihin? Tässä webinaarissa paneudumme korkeakouluopiskelijoiden - ja henkilöstön kokemuksiin Erasmus+ ohjelmasta ja arvioimme ohjelman vaikutuksia ja hyötyjä erityisesti suomalaisille korkeakouluille. 

Erasmus+ -ohjelma on Suomessa keskeinen korkeakoulutuksen kansainvälistymisen edistäjä; opiskelijoiden liikkuvuusjaksoista yli puolet toteutuu ohjelman kautta. Vuosien saatossa on Suomesta muualle Eurooppaan lähtenyt jo yli 90 000 korkeakouluopiskelijaa ja 13 000 harjoittelijaa. Suomeen on saapunut lähes 120 000 korkeakouluopiskelijaa.

ILMOITTAUTUMINEN

14.00 Tervetuloa, johdattelu webinaarin teemaan, Sofia Lähdeniemi, OPH

14.05 Mikä on EUSurvey ja mitä tietoa siitä saa? Saara Korhonen, OPH

14.10 Tietoja, taitoja ja avarakatseisuutta - korkeakouluopiskelijoiden kokemuksia Erasmus+ -ohjelmasta,  Sofia Lähdeniemi & Heidi Hirvonen, OPH

  • Miltä Erasmus+- ohjelma ja ulkomaan vaihtojakso näyttäytyvät Suomesta lähteneiden korkeakouluopiskelijoiden silmin ja toisaalta siihen, miten ulkomaiset opiskelijat arvioivat vaihtojaksojaan ja suomalaisia korkeakouluja. 

14.40 Tilastoja ja vaikutuksia henkilöstön liikkuvuudesta

  • Mitä henkilöstön palaute ja tilastot kertovat Erasmus+ -liikkuvuudesta, Mari Pohjola & Saara Korhonen OPH
  • Jyväskylän yliopiston sisäinen arviointi kv. henkilöstöliikkuvuuden annista ja vaikutuksista, Tuija Koponen, JYU

15.15 Webinaari päättyy