Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot: Embracing Inclusion - Cross-sectoral Conference

Seminaari Kansainvälistyminen Aikuiskoulutus Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Miten voin vaikuttaa eurooppalaiseen eriarvoisuuteen?

Kolmipäiväisessä Embracing inclusion -konferenssissa pääset tutustumaan inkluusion laajaan käsitteeseen ja nähdä millaisia haasteita nuorilla on elämässään eri puolilla Eurooppaa, koulutuksessa ja vapaa-ajalla, työnsaannissa, vähemmistöasemissa ja muissa nuorten elämäntilanteissa. Konferenssin kautta pääset tutustumaan Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien mahdollisuuksiin nuorten tilanteen parantamiseksi.

Konferenssiin saapuu osallistujia, jotka edustavat nuorisotyötä, kansalaisyhteiskuntaa ja kaikkia eri koulutusasteita. Voit nähdä mahdollisuuksia myös sektoreiden välisille hankkeille, jotka parantavat muita heikommassa asemassa olevien nuorten tilannetta.

Suomesta konferenssiin haetaan nuorisoalan ja kansalaisyhteiskunnan edustajia sekä aikuiskoulutuksen alalla työskenteleviä.

Mitä konferenssi käsittelee?

Konferenssin aikana pääset tutustumaan erilaisiin eurooppalaisiin todellisuuksiin eri nuorten elämään vaikuttavilla sektoreilla. Voit tutustua hankkeisiin ja toimintamenetelmiin, joita eri organisaatiot käyttävät muita heikommassa asemassa olevien nuorten kanssa työskentelyyn ja jakaa omia hyviä käytäntöjäsi muille. Pääset hahmottelemaan tulevia hankkeita uusien kumppaneiden kanssa. Konferenssi voi avata silmiäsi uudenlaisille työskentelytavoille ja inspiroida sinua kehittämään omaa työtäsi.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Voit hakea konferenssiin jos organisaatiollasi on jo valmiiksi käynnissä eurooppalainen inkluusiohanke tai jos organisaatiosi tekee jotain muuta inkluusiotyötä kansalliesti tai paikallisesti. Voit myös edustaa järjestöä tai kuntaa, jota inkluusiotyö tai työ muita heikommassa asemassa olevien nuorten hyväksi kiinnostaa, mutta teillä ei ole vielä kokemusta Euroopan unionin ohjelmista. Osallistuminen on järkevää myös, jos kaipaatte työhönne inspiraatiota ja esimerkkejä. Olet täysi-ikäinen ja voit tarvittaessa soveltaa oppimaasi omassa toimintaympäristössäsi.

Aikuiskoulutuksen edustajana voit työskennellä esimerkiksi perheoppimisen parissa, vanhempien kasvatukseen tai sukupolvien väliseen oppimiseen liittyvissä toiminnoissa. Työsi voi olla myös työhönvalmennusta tai vastaavaa aikuisten parissa tehtävää työtä.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

21.–25.4.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Birmingham, Iso-Britannia Map link

Ilmoittautumisaika

22.11.2019 – 12.12.2019 klo 23:59