Erasmus+ nuorisoalalle: Eye Opener

Koulutus Kansainvälistyminen Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action

Koulutus nuorille ja heidän aikuisilleen

Eye Opener -koulutukseen voit lähteä nuorten kanssa. Sinä nuorisotyöntekijänä voit ottaa ryhmästäsi kaksi nuorta mukaan ja pääsette yhdessä tapaamaan muiden maiden edustajia ja suunnittelemaan nuorisovaihtoja alusta pitäen. Koulutus antaa teille hyvän mahdollisuuden aloittaa nuorisovaihdon suunnittelu niin, että nuorten osallisuus on mahdollisimman suuri. Sillä tavalla nuoret myös saavat enemmän kokemuksia ja oivaltavat enemmän asioita, kuin pelkästään seuraamalla aikuisten suunnittelemaa toimintaa.

Tähän koulutukseen voi lähteä, vaikka ei tiedä nuorisovaihdoista mitään, se on nimenomaan suunniteltu niille, joilla ei ole asiasta aikaisempaa kokemusta.

Koulutuksessa sekä nuoret että aikuiset työskentelevät välillä yhdessä kansainvälisessä ryhmässä, välillä taas voitte hoitaa asioita omalla äidinkielellä maaryhmässä. Välillä nuoret tekevät omia harjoituksiaan, kun aikuiset katsovat samaa asiaa heidän näkökulmastaan ja välillä taas rooleja vaihdetaan.

Eye Opener -koulutus järjestetään Kreikassa (Raches, Fthiotidas) 5.-10.6.2020.

Millaiset tiimit voivat osallistua koulutukseen?

Tiimissä on yksi aikuinen sekä 1-2 nuorta. Heidän roolinsa ovat erilaiset: aikuinen on nuorisotyöntekijä, jonka tehtävänä on tukea omia nuoriaan, nuoret ovat taas osallistujia, joilla on oikeus saada tukea heidän kanssaan matkustavalta aikuiselta sekä koulutuksen aikana että tulevan hankkeenn suunnittelussa.

Nuoret voivat olla iältään 15-18-vuotiaita, viisitoistavuotiaat pärjäävät tässä koulutuksessa hyvin kokeneiden kouluttajien käsittelyssä.

Koulutuksen käyttökieli on englanti ja oma englanti notkistuu kyllä käyttökieleksi viikon aikana.

Kansainvälinen kokemus

Koulutushaku on auki koko Euroopalle, joten tiimejä tulee monista eri maista. Koulutus on opettavainen kokemus ei ainoastaan hanketaitojen, mutta myös kulttuurienvälisen kohtaamisen ja avarakatseisuuden näkökulmasta.

Osallistuminen on maksutonta

Teidän ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Teiltä ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan puolestanne ja kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan teille jälkeenpäin. Jos lippujen ostaminen omalla rahalla on hankalaa, voimme antaa teille myös mahdollisuuden ostaa liput meidän kauttamme

Teidän täytyy sopia osallistumisesta oman organisaationne kanssa ja toimia sen omien käytäntöjen mukaan. Sopikaa alaikäisten osallistujien asiat myös heidän holhoojiensa kanssa ja nuodattakaa kaikkia niitä sääntöjä ja ohjeistuksia, jotka alaikäisen matkustukseen liittyvät. Pitäkää myös huolta, että kaikki osallistujat ja heidän aikuisensa on vakuutettu koulutusmatkan ajaksi.

Majoituksessa voidaan noudattaa eri maiden olemassa olevia sääntöjä ja teidänkin täytyy keskustella erikseen, jakavatko nuoret huoneen esim. toisesta maasta tulleen nuoren kanssa vai nukkuvatko he nuorisotyöntekijän kanssa samassa huoneessa.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

5.–10.6.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

20.11.2019 – 6.4.2020 klo 23:59

Liitteet

Lyhyt englanninkielinen kuvaus