EU:n nuoriso-ohjelmat: Another Extraordinary Educational Adventure - Trans-Siberian

Koulutus Opintovierailu Kansainvälistyminen Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Opettavainen junamatka Siperian halki

Tässä tapahtumassa pääset junamatkalle Venäjän halki Moskovasta itään. Matkalla pysähdyt tutustumaan organisaatioihin, joiden toiminnassa on mukana eri puolilta Eurooppaa saapuneita Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisia ja näet millaisissa hankkeissa he Venäjällä toimivat. Osa toiminnasta tapahtuu junamatkojen aikana, osa pysähdyksillä Venäjän eri kaupungeissa.

Verkostoja ja seikkailukasvatusta

Junamatkan ohjelmassa pääset tutustumaan sekä toisiin osallistujiin että siperialaisiin organisaatioihin. Voit luoda suhteita vapaaehtoisten lähettämiseen ja vastaanottamiseen ja kehittää välillenne yhteisiä laadukkaita toimintatapoja. Koska kaikilla osallistujilla on solidaarisuusjoukkojen hankkeet mahdollistava Quality Label -laatumerkki, kumppanuuksien luominen on varmalla pohjalla.

Junan pysähtyessä näet konkreettisesti, millaista vapaaehtoispalvelu on Venäjällä ja pääset mukaan heidän järjestämään toimintaansa. Pääset käyttämään seikkailukasvatuksen menetelmiä ja näet, kuinka ne sopivat osaksi vapaaehtoishankkeita.

Missä ja miten?

Tapahtuma järjestetään Siperian rataa kulkevassa junassa, joka lähtee Moskovasta ja pysähtyy Novosibirskissä, Krasnojarskissa ja Atšinskissä. Halukkaat voivat myös jäädä ylimääräiseksi viikonlopuksi tutustumaan vapaaehtoisprojektiin Siperian taigalla.

Tapahtuman toteutusaika on epäselvä pandemiatilanteen vuoksi, mutta nyt hakevat voivat osallistua opintovierailulle sitten kun se järjestetään (myöhäinen syksy / kevät 2021).

Hakijoita kutsutaan kuitenkin keväällä(22.5., 22.6. ja 22.7.) tapahtuviin online-tilaisuuksiin, joissa tutustutaan toisiin osallistujiin sekä Euroopan solidarisuusjoukot -ohjelmaan. Niiden aikana on jo mahdollista tunnustella kumppanuuksia ja keskustella tapahtuman toteuttamisesta. Sinun täytyy siis hakea jo nyt.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

Jos organisaatiollasi on Euroopan solidaarisuusjoukkojen laatumerkki ja olet kiinnostunut laajentamaan verkostojasi, olet hyvä osallistuja tähän tapahtumaan. Sinun ei ole pakko olla hankkeen koordinoija, voit olla muuten vapaaehtoishankkeessa aktiivisesti toimiva henkilö, jolla on valtuudet luoda kumppanuuksia ja suunnitella hankkeita. Voit rakennella kumppanuuksia myös muihin EU:n nuoriso-ohjelmien hankkeisiin.

Sinulla täytyy olla myös seikkailumieltä, sillä junassa voidaan olla kaksi yötä peräjälkeen ja päivät ovat pitkiä. Turnauskestävyyttä ja positiivista asennetta tarvitaan. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan myös siihen, että varsinaiseen toteutukseen päästään. Jos lopullinen ajankohta ei sovi sinulle, voit jäädä pois matkalta. Saat silti kumppaneita verkkotapahtumista.

Osallistuminen on maksutonta

Sinun ei tarvitse maksaa osallistumisesta mitään. Sinulta ei peritä osallistumismaksua, majoitus ja ruokailut hoidetaan sinun puolestasi. Kaikki matkoihin liittyvät kulut korvataan sinulle jälkeenpäin.

Sinun täytyy sopia osallistumisesta oman organisaatiosi kanssa sen omien käytäntöjen mukaan. Sinulla täytyy myös olla matkavakuutus, mutta työnantajasi vakuutus on usein riittävä.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

13.–19.6.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät

Ilmoittautumisaika

19.3.2020 – 31.8.2020 klo 23:59