EU:n nuoriso-ohjelmat: Appetiser

Koulutus Kansainvälistyminen Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Nuorisotyöntekijän ensimmäinen kansainvälinen kokemus

Onko kansainvälisyys kiinnostanut sinua jo pidempään, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Vaikuttaako koko ajatus liian epämääräiseltä tai jopa pelottavalta? Ajatteletko, että kansainväliset hankkeet ovat sinua viisaampien asioita? Ei kannata ajatella noin. Kansainvälinen nuorisotyö on yksi työmenetelmä muiden mukana nuorien kanssa toimimiseen. Kaikenlaiset ihmiset ja organisaatiot voivat toteuttaa kansainvälisiä hankkeita. Appetiser-koulutus antaa sinulle ensimmäisen kokemuksen kansainvälisestä nuorisotyöstä ja ohjaa käyttämään Erasmus+ -ohjelmaa hyväksi hankkeiden toteuttamisessa.

Ensikertalaisten koulutus

Appetiser-koulutuksen on tarkoitus antaa osallistujille vahva positiivinen kokemus kansainvälisestä nuoristyöstä ja motivoida heitä käyttämään Erasmus+ Youth in Actionia ja Euroopan solidaarisuusjoukkoja omassa työssään nuorten parissa. Sen tavoitteita ovat muun muassa:

  • kokeilla käytännössä nonformaalia oppimista ja sen menetelmiä
  • nähdä, mitä hyötyä kansainvälisestä toiminnasta on
  • vaihtaa ajatuksia ja menetelmiä nuorisotyöstä kansainvälisesti
  • tutustua Erasmus+ Youth in Actionin mahdollisuuksiin.

Koulutus järjestetään Edinburghissa Iso-Britanniassa ja käyttökielenä on englanti.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

Jos sinulla ei vielä ole kokemusta kansainvälisestä nuorisotyöstä, mutta sinua kiinnostaa tietää, millaisia mahdollisuuksia ohjelmat tarjoavat, olet mahdollinen hakija. Voit tulla nuuhkimaan kansainvälisen nuorisotyön tuulia vain ymmärtääksesi, onko toiminnan aloittaminen mahdollista teillä joskus myöhemmin. Ehkä olette omassa organisaatiossanne puhuneet jo pitkään kansainvälisen toiminnan aloittamisesta, mutta asiaa ei oikein saada alulle. Tämän koulutuksen kautta ymmärrät paremmin mitä on tarjolla ja miten se sopii teidän toimintaanne.

Voit osallistua myös, jos sinulla on jo kansainvälistä kokemusta, mutta et tunne EU:n nuoriso-ohjelmia.

Pääasia on, että olet aikuinen, joka toimii säännöllisesti nuorten parissa nuorisotyön kentällä.

Mitä osallistuminen maksaa?

Sinulle ei tule kuluja koulutukseen osallistumisesta. Korvaamme sinulle matkakulusi kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin koulutuksen jälkeen. Sinulta ei peritä osallistumismaksua ja järjestäjä huolehtii majoituksesta ja ruokailujen järjestämisestä. Sinun tulee sopia oman työnantajasi kanssa osallistumisesta, sillä työnantajasi velvollisuus on maksaa sinulle päivärahat ja sopia muut matkustamiseen liittyvät käytännöt.

Kuinka voin hakea seminaariin?

Hae koulutukseen alla olevan linkin kautta. Linkki vie sinut SALTOn European Training Calendariin. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi.

Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
Ohjelma-asiantuntija
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

30.3.–3.4.2020
Päivämäärät sisältävät saapumis- ja lähtöpäivät
Ishoj, Tanska Map link

Ilmoittautumisaika

28.11.2019 – 6.1.2020 klo 23:59

Liitteet

Englanninkielinen esite