EU:n nuoriso-ohjelmat: Erasmus Goes Greener

Koulutus Ilmasto Nuorisotyö Kansalaistoiminta Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot

Taitoja konkreettisesti vihreämpiin kansainvälisiin hankkeisiin

Jos olet koskaan kokenut kansainvälistä hanketta toteuttaessasi turhaumaa siitä, ettet kunnolla tiedä, miten kestävän kehityksen käytännöt voidaan ottaa huomioon, osallistu tähän koulutukseen. Erasmus Goes Greener -koulutus tähtää konkreettisten vihreämpien valintojen tekemiseen hankkeissa, joiden fokuksessa on usein lentomatkustaminen. Miten voin tehdä järkeviä ratkaisuja hankkeiden toteutuksessa niin, että ne ovat omaan todellisuuteeni sopivia ja mahdollisia? Tämän koulutuksen jälkeen sinulla tulisi olla siitä paljon parempi kuva.

Kansainvälinen verkkotapaaminen aloittaa prosessin

Ensimmäisessä kansainvälisessä verkkotapaamisessa pääset tutustumaan 50 Erasmus+ tai Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeita toteuttavaan osallistujaan Suomesta, Norjasta, Belgiasta, Unkarista ja Romaniasta. Heidän kanssaan syvennyt erilaisiin hankkeen osiin, joita voi toteuttaa kestävämmin, kuten esimerkiksi hankkeen logistiikka, toteutus, ruokailu, majoitus ja matkustaminen. Ymmärrät myös paremmin, mitä voit toteuttaa omassa organisaatiossasi.

Viestinnän suhteen opit tapoja olennaisten kestävän kehityksen elementtien viestimisestä omassa viestintä- ja tulostenlevitysstrategiassasi.

Voit myös motivoitua oppimaan lisää kestävästä kehityksestä, motivoimaan nuoriasi ja työtovereitasi suunnittelemaan hankkeita, joissa vihreitä arvoja käsitellään ja niistä opitaan lisää.

Kick off -tapahtuma järjestetään torstaina 26.11.2020 ja se kestää noin 4 tuntia.

Kansallinen tapahtuma jakaa käytäntöjä

Toisessa verkkotapaamisessa tapaat suomalaisia hanketoimijoita ja pääset konkreettisesti kuulemaan erilaisista vihreämmistä toimintatavoista hankkeissa. Toisaalta, voit kuulla asiantuntijoiden neuvoja vihreiden ratkaisujen tekemiseen ja faktatietoa kestävämmistä toimintatavoista.

Kansallinen tapahtuma järjestetään 8.12.2020 ja se kestää noin 3,5-4 tuntia.

Mikäli pandemia helpottaa, keväällä 2021 järjestetään fyysinen tapahtuma, jossa kaikki mukana olevat hankkeet voivat tavata toisensa.

Kenelle koulutukset on suunnattu?

Jos sinulla on tällä hetkellä menossa Erasmus+ Youth in Action -hanke tai Euroopan solidaarisuusjoukkojen hanke, olet hyvä mahdollinen hakija. Myös ensi vuonna hankkeen toteuttamista suunnittelevat voivat hakea mukaan koulutukseen. Olet taustaltasi hankkeissa toimeenpanevassa roolissa tai hankkeen hallinnoija. Sinua kiinnostaa oppia, kuinka hankkeita voi konkreettisesti toteuttaa ainakin vähän vihreämmin. Olet myös kiinnostunut kehittämään organisaatiosi toimintaa kokonaisuudessa kestävämpään suuntaan.

Olet myös sitoutunut osallistumaan molempiin tapahtumiin. Haemme mukaan 10 osallistujaa Suomesta.

Osallistuminen on maksutonta

Koulutukseen osallistuminen ei maksa mitään, mutta ilmoittautumalla sitoudutte osallistumaan kaikkiin verkkotyöpajoihin, joita koulutukseen kuuluu.

Hae koulutukseen SALTOn sivuilla

Klikkaa itsesi SALTOn eurooppalaiseen koulutuskalenteriin alla olevan linkin kautta. Englanninkielisen ilmoituksen kautta pääset sähköiseen hakulomakkeeseen. Luo itsellesi sivuston käyttäjätunnuksen (MySALTO), ellei sinulla jo ole sellaista.

Lisätietoja antaa

Paavo Pyykkönen
paavo.pyykkonen(at)oph.fi
+358 29 533 8547

Tästä linkistä pääset sähköiseen hakulomakkeeseen

Aika ja paikka

26.11.–8.12.2020
Kaksi muutaman tunnin sessiota

Ilmoittautumisaika

23.10.2020 – 8.11.2020 klo 23:59